Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνταγματάρχης Macgregor (ΗΠΑ): «Το Bakhmut έγινε νεκροταφείο για τους Ουκρανούς – Οι Wagner σκότωσαν 72.095, αφάνισαν 309 τανκς

Συνταγματάρχης Macgregor (ΗΠΑ): «Το Bakhmut έγινε νεκροταφείο για τους Ουκρανούς – Οι Wagner σκότωσαν 72.095, αφάνισαν 309 τανκς
Οι Wagner σκότωσαν 72.095 Ουκρανούς και κατέστρεψαν πλήθος οπλικών συστημάτων - Αναλυτικά στοιχεία 
Το Bakhmut η πόλη που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις και ειδικά οι Wagner αποδείχθηκε νεκροταφείο της ουκρανικής στρατιωτικής δύναμης, ανέφερε ο πρώην συνταγματάρχης Douglas Macgregor του αμερικανικού στρατού και εξηγεί «τι ακολουθεί» στο τελευταίο του άρθρο γνώμης στο The American Conservative:

Μέχρι να ξεκινήσουν οι μάχες, η εθνική στρατιωτική στρατηγική αναπτύχθηκε εν καιρώ ειρήνης.
Ωστόσο η μάχη δημιουργεί μια νέα λογική.
Η στρατηγική προσαρμόζεται.
Οι στόχοι αλλάζουν.
Η μάχη για το Bakhmut δείχνει πολύ καλά τι ακριβώς συνέβη.

Όταν ο στρατηγός Sergey Vladimirovich Surovikin, διοικητής των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, ανέλαβε τη διοίκηση του ρωσικού στρατού στο ουκρανικό θέατρο το 2022, ο πρόεδρος Putin και οι ανώτεροι στρατιωτικοί σύμβουλοί του κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αρχικές τους υποθέσεις για τον πόλεμο ήταν λανθασμένες.
Οι ΗΠΑ ήταν ξεκάθαρα εχθρικές και ενάντια στις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία….

Ο Surovikin είχε ευρύ περιθώριο για να εξορθολογίσει το μοντέλο διοίκησης και να αναδιοργανώσει το θέατρο του πολέμου.
Το πιο σημαντικό, ο Surovikin είχε επίσης την ελευθερία δράσης για να εφαρμόσει μια αμυντική στρατηγική που μεγιστοποιούσε τη χρήση συστημάτων επίθεσης ή κρούσης, ενώ οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις επεκτάθηκαν σε μέγεθος και ισχύ κρούσης.
Όταν έγινε σαφές ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και η κυβέρνησή του θεωρούσαν τον Bakhmut ως σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης στη ρωσική στρατιωτική δύναμη, ο Surovikin μετέτρεψε τον Bakhmut σε νεκροταφείο της ουκρανικής στρατιωτικής δύναμης.
Από το φθινόπωρο του 2022 και μετά, ο Surovikin εκμεταλλεύτηκε την εμμονή του Zalenskiy για την πόλη Bakhmut.
Ως αποτέλεσμα, χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες πέθαναν στο Bakhmut και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Η παράσταση του Surovikin θυμίζει έναν άλλο Ρώσο στρατιωτικό: τον στρατηγό Aleksei Antonov.
Ως πρώτος αναπληρωτής αρχηγός του σοβιετικού γενικού επιτελείου, ο Surovikin ήταν, στη δυτική γλώσσα, διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού.
Όταν ο Stalin ζήτησε μια νέα καλοκαιρινή επίθεση σε μια συνάντηση του Μαΐου 1943, ο Antonov, γιος και εγγονός αξιωματικών του αυτοκρατορικού ρωσικού στρατού, υποστήριξε μια αμυντική στρατηγική.
Ο Antonov επέμεινε ότι ο Hitler, θα επιτεθεί αναπόφευκτα στις σοβιετικές άμυνες στο Kursk και θα σπαταλούσε τους γερμανικούς πόρους.

Ο Stalin, όπως και ο Hitler, πίστευαν ότι οι πόλεμοι κερδίζονταν με επιθετική δράση, όχι με αμυντικές επιχειρήσεις.
Ο Stalin δεν συγκινήθηκε από τις σοβιετικές απώλειες.
Ο Antonov παρουσίασε τα επιχειρήματά του για την αμυντική στρατηγική σε κλίμα φόβου, γνωρίζοντας ότι ο Stalin θα μπορούσε να τον οδηγήσει στον θάνατο…
Προς έκπληξη οι στρατάρχες Aleksandr Vasilevsky και Georgy Zhukov, οι οποίοι ήταν παρόντες στη συνάντηση, συμφώνησαν και ο Stalin υποχώρησε και ενέκρινε την επιχειρησιακή ιδέα του Antonov.
Τα υπόλοιπα, όπως λένε οι ιστορικοί, είναι ιστορία.

Η περίπτωση Bakhmut

Η περίπτωση του Bakhmut ήρθε να αποκαλύψει ότι ΗΠΑ και η Ευρώπη φαίνεται να πιστεύουν ότι η κατάληξη θα είναι μια σύγκρουση - στην οποία οι μάχες σταματούν αλλά καμία πλευρά δεν νικάει, ούτε συμφωνεί η μία από τις δύο πλευρές ότι ο πόλεμος τελείωσε επίσημα - θα μπορούσε να είναι το πιο ευχάριστο πολιτικά μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα για το ΝΑΤΟ.
Με άλλα λόγια, οι υποστηρικτές του Zelensky δεν πιστεύουν πλέον στον μύθο της ουκρανικής νίκης.

Τι ακολουθεί;

Οι ΗΠΑ, θέλουν οι ουκρανικές δυνάμεις να ξεκινούν μια αντεπίθεση για να ανακαταλάβουν τη Νότια Ουκρανία.
Με την υπόθεση ότι η λασπωμένη γη της Ουκρανίας θα στεγνώσει αρκετά για να υποστηρίξει τις δυνάμεις ελιγμών στο έδαφος πριν από τα μέσα Ιουνίου, οι ουκρανικές δυνάμεις θα χτυπήσουν τις ρωσικές άμυνες σε πολλούς άξονες και θα ανακτήσουν τον έλεγχο της Νότιας Ουκρανίας στα τέλη Ιουνίου. Περίπου 30.000 Ουκρανοί στρατιώτες που εκπαιδεύονται στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ αναμένεται να επιστρέψουν στην Ουκρανία και να αποτελέσουν τα θεμέλια για την ουκρανική δύναμη αντεπίθεσης.

Ο στρατηγός Valery Gerasimov, ο οποίος τώρα διοικεί τις ρωσικές δυνάμεις στο ουκρανικό θέατρο, ξέρει τι να περιμένει και αναμφίβολα προετοιμάζεται για την ουκρανική επίθεση.
Η μερική κινητοποίηση των ρωσικών δυνάμεων σημαίνει ότι οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις είναι πλέον πολύ μεγαλύτερες από ότι ήταν από τα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Δεδομένης της έλλειψης των διαθέσιμων πυρομαχικών για τον επαρκή εφοδιασμό ενός επιχειρησιακού άξονα, φαίνεται απίθανο μια ουκρανική επίθεση με δύο ή περισσότερους άξονες να πετύχει να διεισδύσει στις ρωσικές άμυνες.
Η επίμονη εναέρια επιτήρηση καθιστά σχεδόν αδύνατο για τις ουκρανικές δυνάμεις να κινηθούν μέσω της ζώνης ασφαλείας μήκους είκοσι έως είκοσι πέντε χιλιομέτρων και να κλείσουν με τις ρωσικές δυνάμεις προτού οι ουκρανικοί σχηματισμοί υποστούν σημαντικές απώλειες.

Μόλις εξαντληθούν οι επιθετικές πρωτοβουλίες της Ουκρανίας, η Ρωσία πιθανότατα θα ξεκινήσει την δική της αντεπίθεση.
Όπως επιδεικνύουν επανειλημμένα οι ουκρανικές δυνάμεις, η παράλυση - αναμονή είναι προσωρινή.
Επισκευάζονται οι υποδομές και ο εξοπλισμός.
Το ανθρώπινο δυναμικό επιστρατεύεται για την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων σχηματισμών.
Εάν η Ρωσία θέλει να πετύχει τον στόχο της να αποστρατικοποιήσει την Ουκρανία, ο Gerasimov σίγουρα γνωρίζει ότι πρέπει να ολοκληρώσει την καταστροφή των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων που έχουν απομείνει.

Χωρίς αποτέλεσμα τα F-16 στην Ουκρανία

«Η αλήθεια είναι ότι το Bakhmut ήταν μια καταστροφή και όλοι το ξέρουν... ο κόσμος ξέρει ότι οι Ουκρανοί δεν μπορούν να κερδίσουν και τώρα η Δύση ενεργεί απεγνωσμένα σε κάθε βήμα - στείλτε τους F-16, στείλτε τους ότι έχουμε.
Τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να κάνει τη διαφορά... ο πραγματικός κίνδυνος τώρα είναι ότι οι ανόητοι στις ΗΠΑ θα μιλήσουν για άμεση επέμβαση του Αμερικανικού στρατού στην Ουκρανία.

Οι Wagner σκότωσαν 72.095 Ουκρανούς και κατέστρεψαν πλήθος οπλικών συστημάτων - Αναλυτικά στοιχεία 

Ο ιδιωτικός στρατός της Ρωσίας οι Wagner αποδείχθηκαν άκρως αποτελεσματικοί απέναντι στον Ουκρανικό στρατό που αποδεκάτισαν αφού σκότωσαν 72.095 Ουκρανούς…
Ποτέ στην ιστορία ένας ιδιωτικός στρατός δεν καταφέρνει τέτοιας κλίμακας πλήγματα σε τακτικό στρατό όπως τον Ουκρανικό που τροφοδοτείται συνεχώς με νέα όπλα…
Το διάστημα 2022 με 2023 οι Wagner στην Ουκρανία πέτυχαν του εξής στόχους…

Σκότωσαν – 72.095 Ουκρανούς στρατιώτες.
Αιχμάλωτοι – 509.
Καταστράφηκαν τανκς – 309.
IFV – 566;
APC – 131;
Τεθωρακισμένα οχήματα – 1134;
Αυτοκίνητα – 2075;
Κανόνια – 3155;
ATGMs – 300;
MLRS – 83;
Συστήματα αεράμυνας – 45;
UAVs – 282;
Πολεμικά αεροπλάνα – 5;
Ελικόπτερα – 4;
Συστήματα EW/ραντάρ – 149.
wagner_results.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης