Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή από Ρωσία: Οι επενδύσεις των ΗΠΑ στη ναζιστική Γερμανία οδήγησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα

Οργή από Ρωσία: Οι  επενδύσεις των ΗΠΑ στη ναζιστική Γερμανία οδήγησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα
«Ο γερουσιαστής Lindsey Graham πρέπει να κάνει ιστορικές συγκρίσεις.
Μέρος από τις επενδύσεις των ΗΠΑ στη ναζιστικη΄Γερμανία οδήγησαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Αντιδρώντας στα σχόλια ενός Αμερικανού γερουσιαστή κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky την Παρασκευή (26/5), η Ρωσία απάντησε με ιδιατερη οργή και ιστορική ευθύνη την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 ότι οι επενδύσεις των ΗΠΑ στη ναζιστική Γερμανία οδήγησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα.
«Ο γερουσιαστής Lindsey Graham πρέπει να κάνει ιστορικές συγκρίσεις.
Μέρος από τις επενδύσεις τους οδήγησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα", δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε ανάρτησή της στο Telegram, την Κυριακή 28 Μα¨Λιου 2023.
Η Zakharova απαρίθημησε διάφορους ανθρώπους, εταιρείες και τράπεζες με έδρα τις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα τους Henry Ford, General Motors, Kodak, Coca-Cola, Standard Oil, IBM και JPMorgan Chase & Co, ισχυριζόμενη ότι υποστήριξαν ή βοήθησαν τη Ναζιστική Γερμανία κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Επισήμανε περαιτέρω ότι δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μεταφέρονται τώρα στην Ουκρανία, προσθέτοντας: «Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να υπενθυμίσω στους γερουσιαστές και σε όλους τους Αμερικανούς πώς τελείωσε η προηγούμενη περιπέτεια».
Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ζelensky στην πρωτεύουσα Κίεβο την Παρασκευή, ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ Lindsey Graham καταγράφηκε να λέει σε βίντεο που κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό του Ουκρανού προέδρου στο Telegram: «Οι Ρώσοι πεθαίνουν…
Τα καλύτερα χρήματα που ξοδέψαμε ποτέ».

Σε ξεχωριστή δήλωση στο Telegram, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev σχολίασε επίσης το βίντεο, ισχυριζόμενος: «Στην αγαπημένη του Αμερική, όχι μόνο σκοτώνονται τακτικά απλοί άνθρωποι, αλλά δαπανώνται και βρώμικα χρήματα για τη δολοφονία γερουσιαστών».
«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μεγαλύτερη ντροπή για τη χώρα (τις ΗΠΑ) από το να έχει τέτοιους γερουσιαστές», δήλωσε επίσης ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης