Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Προς κύρωση νομοσχέδιο για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στο Ιράν διάρκειας 50 ετών

Ουκρανία: Προς κύρωση νομοσχέδιο για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στο Ιράν διάρκειας 50 ετών
Οι κυρώσεις που προβλέπονται κατά του Ιράν πρόκειται να εφαρμοστούν για περίοδο 50 ετών και θα περιλαμβάνουν περιοριστικά μέτρα, όπως πλήρη απαγόρευση του εμπορίου με το Ιράν, καθώς και διακοπή της διέλευσης αγαθών μέσω Ουκρανίας
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky κατέθεσε την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 ένα προσχέδιο νόμου στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας, σχετικά με την επιβολή κυρώσεων κατά του Ιράν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το σχέδιο νόμου που υποβλήθηκε στο Κοινοβούλιο αφορά την «έγκριση της απόφασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας της 27ης Μαΐου 2023 «σχετικά με την εφαρμογή κλαδικών ειδικών οικονομικών και άλλων περιοριστικών μέτρων (κυρώσεων) στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν», όπως μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.
Εν τω μεταξύ, το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων RBC-Ukraine ανέφερε ότι οι κυρώσεις που προβλέπονται κατά του Ιράν πρόκειται να εφαρμοστούν για περίοδο 50 ετών και θα περιλαμβάνουν περιοριστικά μέτρα, όπως πλήρη απαγόρευση του εμπορίου με το Ιράν, καθώς και διακοπή της διέλευσης ενεργειακών πόρων, πτήσεις και μεταφορές αγαθών μέσω Ουκρανίας.
Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι το σχέδιο νόμου προτείνει την απαγόρευση της μεταφοράς τεχνολογίας, τα δικαιώματα σε αντικείμενα πνευματικής ιδιοκτησίας στους κατοίκους του Ιράν και την απαγόρευση των επενδύσεων στο Ιράν.
Το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, ο Zelensky ανακοίνωσε ότι ενέκρινε κυρώσεις κατά 220 εταιρειών και 51 ατόμων, που αφορούν κυρίως Ρώσους πολίτες, από επιχειρήσεις αμυντικής βιομηχανίας και συναφείς ρωσικές εταιρείες.
«Θα συνεχίσουμε τα βήματά μας για τις κυρώσεις και νέα πακέτα κυρώσεων είναι καθ' οδόν - ακόμη πιο εκτεταμένα»,δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης