Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανταγωνισμός Trump - De Santis για το χρίσμα - De Santis καρφώνει Trump για «στροφή στα αριστερά»

Ανταγωνισμός Trump - De Santis για το χρίσμα - De Santis καρφώνει Trump για «στροφή στα αριστερά»
Ο De Santis έχει κερδίσει έδαφος έναντι του Trump από τα τέλη Απριλίου, ωστόσο ο πρώην πρόεδρος διατηρεί ένα σαφές προβάδισμα
Σχετικά Άρθρα
Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές του 2024, άρα ουσιαστικά για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron De Santis κατηγόρησε τον μέντορα και συνηποψήφιό του Trump για στροφή προς τα αριστερά, επειδή τάχθηκε με την εταιρεία Disney κι εναντίον της Πολιτείας της Φλόριντα.
«Δεν ξέρω τι απέγινε ο Donald Trump», είπε ο Ron de Santis, μιλώντας στο ραδιόφωνο WWTN στο Νάσβιλ.
«Αυτός είναι ένας διαφορετικός τύπος σήμερα από ό,τι όταν ήταν υποψήφιος το 2015 και το 2016. Και νομίζω, νομίζω ότι η κατεύθυνση που ακολουθεί με την εκστρατεία του είναι λάθος».
Όσον αφορά το ομοσπονδιακό χρέος και τις ομοσπονδιακές δαπάνες, ο DeSantis υποστήριξε ότι ο Trump έχει μερίδιο ευθύνης για το χρέος των 31 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της χώρας.
«Πρόσθεσε χρέος σχεδόν 8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε μόλις τέσσερα χρόνια ως πρόεδρος», είπε.
«Εγώ είχα δίκιο σε αυτά τα θέματα και εκείνος δεν είχε».
Σχετικά με την άμβλωση, ο De Santis υποστήριξε ότι ο νόμος που είχε φέρει ο ίδιος στη Φλόριντα και που απαγορεύει τις εκτρώσεις μετά την έκτη εβδομάδα δεν είναι καθόλου «σκληρός», όπως έχει υποστηρίξει ο Trump.
Σε ότι αφορά τη μετανάστευση, ο De Santis κατηγόρησε τον Trump ότι με τη νομοθεσία του του 2018, έδωσε αμνηστία σε μετανάστες που εισήλθαν στις ΗΠΑ χωρίς χαρτιά.
«Δεν είναι δυνατό να με χτυπάει τώρα που υποστήριξα τη βασική θέση όλων των Αμερικανών», είπε ο De Santis.
Η πλευρά του προέδρου Trump απάντησε ότι ως μέλος του Κογκρέσου, ο De Santis ψήφισε υπέρ ενός νομοσχεδίου που δίνει νομικό καθεστώς σε ορισμένους ανήλικους χωρίς έγγραφα.
Ο Trump έχει βάλει αρκετές φορές στο στόχαστρο τον De Santis τους τελευταίους μήνες, βγάζοντας μάλιστα ένα βίντεο στο Twitter όπου κοροϊδεύει την ανακοίνωση της υποvψηφιότητας του De Santis.
«Τι χάος», δήλωσε ο Trump σχετικά με τη διαμάχη του De Santis με την Disney.
«Θα μπορούσε να έχει βρει μια εύκολη λύση για να διευθετήσει τη διαφορά αλλά όχι — ήθελε να δείξει πόσο σκληρός τύπος είναι. Είναι fake news, δεν είναι λύση».
Ο De Santis έχει κερδίσει έδαφος έναντι του Trump από τα τέλη Απριλίου, ωστόσο ο πρώην πρόεδρος διατηρεί ένα σαφές προβάδισμα.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης