Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Ρωσία έχει αυτόνομο πολιτισμό, καιρός να αυτοπροσδιορισθεί πέρα από τις δυτικές αξίες

Putin: Η Ρωσία έχει αυτόνομο πολιτισμό, καιρός να αυτοπροσδιορισθεί πέρα από τις δυτικές αξίες
Δεν χρειαζόμαστε κατευθυντήριες γραμμές ή πρότυπα, ωμά επιβεβλημένα από το εξωτερικό, που καταστέλλουν κάθε πρωτοτυπία και καινοτονία. είναι η ώρα της αυτοδιάθεσης, του αγώνα για το δικαίωμα να είμαστε ο εαυτός μας», υπογράμμισε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία δεν έχει ανάγκη από ωμά επιβεβλημένα πρότυπα από το εξωτερικό, είναι ώρα για αυτοδιάθεση, δήλωσε o Vladimir Putin σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του με αφορμή τα εγκαίνια της Ακαδημίας Δημιουργικών Βιομηχανιών στο κέντρο τεχνών Tavrida το Σάββατο 27 Μαΐου 2023.
Σύμφωνα με τον Ρωσο πρόεδρο, η Μόσχα σέβεται πολύ την κληρονομιά του παγκόσμιου πολιτισμού και είναι αδύνατο για τη χώρα μας να φανταστεί προσπάθειες «ακύρωσης» (cancel) της κληρονομίας της.
«Αλλά, κοιτάζοντας τι συμβαίνει στον κόσμο, καταλαβαίνουμε όλο και πιο καθαρά:
Δεν χρειαζόμαστε κατευθυντήριες γραμμές ή πρότυπα, ωμά επιβεβλημένα από το εξωτερικό, που καταστέλλουν κάθε πρωτοτυπία και καινοτονία. είναι η ώρα της αυτοδιάθεσης, του αγώνα για το δικαίωμα είμαστε ο εαυτός μας», είπε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

Στο επίκεντρο ο πολιτισμός

Σημείωσε ότι ο πολιτισμός και η τέχνη -οι τομείς αυτοί που έχουν σχεδιαστεί για να ενώνουν τους ανθρώπους- βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο της γεωπολιτικής αντιπαράθεσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, προσπαθούν να «ακυρώσουν» ό,τι συνδέεται με τη Ρωσία, να το διαγράψουν από την κληρονομιά του πολιτισμού.
Ταυτόχρονα, οι εμπνευστές τέτοιων ενεργειών τιμωρούν πρώτα απ' όλα τους εαυτούς τους, στερώντας από τους λαούς τους την ευκαιρία να αγγίξουν γνήσια αριστουργήματα, τόνισε.
Ο Πρόεδρος πρόσθεσε ότι ο ρωσικός πολιτισμός έχει ένα ιδιαίτερο παγκόσμιο μήνυμα ως προς τις αξίες του που μιλά για τη δύναμη του ελέους, του αμοιβαίου σεβασμού και των σημαντικότερων πνευματικών και ηθικών θεμελίων που πρέπει να διατηρηθούν.
«Είμαι βέβαιος ότι εσείς - νέοι, με την καλή έννοια τολμηροί, θαρραλέοι δημιουργικοί άνθρωποι - θα μπορείτε να εκφραστείτε μέσα από την τέχνη, να αποκαλύψετε τα ταλέντα σας στο μέγιστο, να ορίσετε νέες τάσεις, να αναπληρώσετε την πλουσιότερη κληρονομιά του πολιτισμού μας» επισήμανε.
Ο αρχηγός του κράτους συνεχάρη επίσης τη δημιουργική νεολαία για τα εγκαίνια της Ακαδημίας Δημιουργικών Βιομηχανιών στο κέντρο τεχνών Ταυρίδας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα νέο σημείο ενοποίησης νέων ταλέντων από όλες τις περιοχές εμφανίζεται στον χάρτη της χώρας μας.
Μιλάμε για αρχιτέκτονες, μουσικούς, σχεδιαστές και εκπροσώπους άλλων δημιουργικών επαγγελμάτων.
Υπό την καθοδήγηση των καλύτερων επαγγελματιών, θα μπορέσουν να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση των ιδεών τους, συνόψισε ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης