Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο FDA ενέκρινε δοκιμές σε ανθρώπους για το εγκεφαλικό εμφύτευμα της Neuralink του Μusk –Έλεγχος συσκευών με τη σκέψη

Ο FDA ενέκρινε δοκιμές σε ανθρώπους για το εγκεφαλικό εμφύτευμα της Neuralink του Μusk –Έλεγχος συσκευών  με τη σκέψη
Τα εγκεφαλικά εμφυτεύματα θα μπορούσαν κάποια μέρα να βοηθήσουν άτομα που είναι παράλυτα να περπατήσουν ξανά, καθώς και να αντιμετωπισθούν σε άλλα νευρολογικά προβλήματα
Η εταιρεία Neuralink του Elon Musk ανακοίνωσε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 ότι έλαβε έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τη διεξαγωγή της πρώτης σε άνθρωπο κλινικής μελέτης.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι λάβαμε την έγκριση του FDA για να ξεκινήσουμε την πρώτη μας κλινική μελέτη σε άνθρωπο», ανέφερε η εταιρεία σε tweet.
Ο Musk βοήθησε στην ίδρυση της Neuralink, μιας εταιρείας νευροτεχνολογίας που εργάζεται για την ανάπτυξη εγκεφαλικών εμφυτευμάτων που θα μπορούσαν κάποια μέρα να βοηθήσουν άτομα που είναι παράλυτα να περπατήσουν ξανά, καθώς και να βοηθήσουν σε άλλα νευρολογικά προβλήματα.

Από το 2019, ο Musk προέβλεπε ότι το Neuralink θα λάβει έγκριση από τον FDA για δοκιμές σε ανθρώπους.
Αλλά στις αρχές του 2022, η αίτηση της Neuralink απορρίφθηκε και έκτοτε, η εταιρεία αντιμετωπίζει τις ενστάσεις που εξέφρασε η FDA για την ασφάλεια του εγκεφαλικού εμφυτεύματος.
«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της απίστευτης δουλειάς της ομάδας Neuralink σε στενή συνεργασία με τον FDA και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό πρώτο βήμα που μια μέρα θα επιτρέψει στην τεχνολογία μας να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους», ανέφερε το tweet της εταιρειας.
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι δεν έχει ξεκινήσει προσλήψεις για την κλινική δοκιμή, αν και σύντομα θα ανακοινωθούν πληροφορίες σχετικά την εκκίνηση των μελετών.
Ο Musk δημιούργησε τη Neuralink το 2016 με στόχο την ανάπτυξη ενός chip που θα επέτρεπε στον εγκέφαλο να ελέγχει πολύπλοκες ηλεκτρονικές συσκευές και τελικά να επιτρέψει στα άτομα με παράλυση να ανακτήσουν μέρος της κινητικής τους λειτουργία.
Η τεχνολογία, εάν πετύχει, θα συνδύαζε την τεχνητή νοημοσύνη με τις ανθρώπινες δυνατότητες μέσω της χρήσης ενός εμφυτεύματος στον εγκέφαλο
Ο Musk δήλωσε ότι ελπίζει ότι θα βοηθήσει και στη θεραπεία εγκεφαλικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης