Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σερβία ανέπτυξε στρατιωτικές μονάδες κοντά στο Κοσσυφοπέδιο και προειδοποιεί το ΝΑΤΟ

Η Σερβία ανέπτυξε στρατιωτικές μονάδες κοντά στο Κοσσυφοπέδιο και προειδοποιεί το ΝΑΤΟ
Σερβικές στρατιωτικές μονάδες αναπτύσσονται κοντά στη διοικητική γραμμή με το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια
Μονάδες του σερβικού στρατού έχουν αναπτυχθεί κοντά στη διοικητική γραμμή με το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Milos Vucevic, σύμφωνα με την Vecherne Novosti.
«Οι μονάδες του σερβικού στρατού αναπτύσσονται προς την κατεύθυνση της διοικητικής γραμμής, αναμένουμε να λάβουν θέσεις τις επόμενες ώρες», επισήμανε.
Σύμφωνα με τον Vucevic, η Σερβία δεν θέλει να παίξει κανένα πολεμικό παιχνίδι, αλλά όλοι γνωρίζουν τις κόκκινες γραμμές που η ίδια έχει θέσει.
Τόνισε ότι οι μονάδες τοποθετούνται «σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση» και θα παραμείνουν σε αυτές τις θέσεις και στο μέλλον.
Σήμερα, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Σερβίας ανέφερε ότι το απόσπασμα του ΝΑΤΟ σε Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια, KFOR, δεν υπερέβη τη δικαιοδοσία του σύμφωνα με την απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια της δυναμικής δράσης της αστυνομίας της αυτοαποκαλούμενης δημοκρατίας στο βόρειο τμήμα της περιοχής
Προηγούμένως οι αλβανικές δυνάμεις ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου κατέλαβαν τα κτίρια των δήμων Leposavich, Zubin Potok και Zvecan.
Χρησιμοποίησαν επίσης δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης κατά των Σέρβων, οι οποίοι προσπάθησαν να κρατήσουν έξω την αστυνομία και τους αξιωματούχους.
Ο Σέρβος πρόεδρος Aleksandar Vucic έθεσε τον στρατό σε κατάσταση μέγιστης πολεμικής ετοιμότητας λόγω της κατάστασης στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.
Απαίτησε επίσης από το ΝΑΤΟ «να σταματήσει επειγόντως τη βία κατά των Σέρβων» στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης