Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταπέλτης για την Ουκρανία η WSJ: Έστειλε φτωχούς και ανεκπαίδευτους ανθρώπους στην κρεατομηχανή του Bakhmut

Καταπέλτης για την Ουκρανία η WSJ: Έστειλε φτωχούς και ανεκπαίδευτους ανθρώπους στην κρεατομηχανή του Bakhmut
Φτωχοί, άνεργοι και κυρίως χωρίς στρατιωτική εμπειρία Ουκρανοί εστάλησαν από τον Zelensky στο Bakhmut και στον βέβαιο θάνατο
Σχετικά Άρθρα
Άρθρο – κόλαφος από τη Wall Street Journal (WSJ) για τις εγκληματικές αποφάσεις του καθεστώτος Zelensky, που έστειλε σε βέβαιο θάνατο δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς.
Πολλοί αθώοι, φτωχοί, φιλειρηνικοί πολίτες που επιστρατεύθηκαν βίαια από το αυταρχικό ουκρανικό καθεστώς εστάλησαν στο κολαστήριο του Bakhmut (Artyomοvsk) για να…σκοτωθούν.
Η αμερικανική εφημερίδα μίλησε με άνδρες που ήταν μέλη μιας μικρής ομάδας που εστάλη στο Bakhmut, το οποίο έγινε γνωστό ως η κρεατομηχανή μόλις λίγες μέρες μετά την επιστράτευσή τους.
Από τους 16 άνδρες της ομάδας των κληρωτών, οι 11 είτε σκοτώθηκαν είτε αιχμαλωτίστηκαν.
Η εφημερίδα τους περιέγραψε ως «κυρίως φτωχούς άντρες από χωριά της βορειοανατολικής περιοχής του Kharkiv πολλοί από αυτούς άνεργοι, που κάνουν περιστασιακές δουλειές ως τεχνίτες ή δουλεύουν με βάρδιες σε εργοστάσια στην πρωτεύουσα της περιφέρειας».

Χωρίς πολεμική εμπειρία

Μερικοί από αυτούς τους άνδρες είχαν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση πριν από χρόνια ή δεκαετίες, αλλά κανένας τους δεν είχε εμπειρία μάχης.
Ορισμένοι προειδοποίησαν ότι θα αρνηθούν τις εντολές, όταν τους είπαν πως θα σταλούν στην πρώτη γραμμή στις 21 Φεβρουαρίου, επικαλούμενοι την έλλειψη εκπαίδευσης, αλλά τελικά πήγαν.
Ένας άνδρας, ο Vladyslav Yudin, μετέφερε στην εφημερίδα ότι είχε αποκαλύψει στον λοχία του, πως δεν είχε πυροβολήσει ποτέ πριν, ούτε καν κρατούσε όπλο.
«Το Bakhmut θα σε διδάξει», είπαν οι ανώτεροί του στον Yudin.

Δεν πυροβολούσαν επειδή φοβόντουσαν τον ήχο

Οι άνδρες συμμετείχαν σε βίαιες μάχες από σπίτι σε σπίτι στο Bakhmut.
Πολλοί από αυτούς θεωρούνται νεκροί, αλλά οι οικογένειές τους εξακολουθούν να ελπίζουν ότι συνελήφθησαν από τους Ρώσους και είναι ακόμα ζωντανοί.
Όσοι έζησαν εξιστόρησαν τι έζησαν στην πόλη.
Μηδαμινή υποστήριξη, καμία εκπαίδευση και καθόλου πυρομαχικά.
Η Washington Post μίλησε με έναν ουκρανικό διοικητή τάγματος τον Μάρτιο, ο οποίος αποκάλυψε ότι του έστελναν νέους που δεν ήθελαν να πυροβολήσουν με τα όπλα τους επειδή φοβόντουσαν τον ήχο.

Η δολοφονική επιμονή Zelensky

Παρά το γεγονός ότι η Δύση συνέστησε στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky να μην σπαταλήσουν ανθρώπινους πόρους για το Bakhmut, εκείνος προσπάθησε να
κρατήσει την πόλη για όσο περισσότερο χρόνο μπορούσε, αλλά καταλήφθηκε πλήρως από την ομάδα Wagner και τις ρωσικές δυνάμεις το περασμένο Σάββατο (20/5/2023).
Ο επικεφαλής της Wagner Yevgeny Prigozhin εκτίμησε ότι 50.000 Ουκρανοί έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας για την πόλη.
Ο Prigozhin είπε επίσης ότι στρατολόγησε 50.000 ανθρώπους από τις φυλακές για να πολεμήσουν στο Bakhmut και περίπου το 20% εξ αυτών σκοτώθηκαν.

Πραγματικό λουτρό αίματος

Οι απώλειες της Ουκρανίας στο Artyomovsk ή Bakhmut στα Ουκρανικά και Soledar υπολογίζονται σε έως και 40.000 ανέφερε ο συνταγματάρχης Vitaly Kiselev, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας από το Luhansk.
Ο ουκρανικός στρατός έχει υποστεί περίπου 35.000-40.000 απώλειες στις μάχες για το Soledar και το Artyomovsk (γνωστό ως Bakhmut στην Ουκρανία).
Πριν ξεσπάσουν οι μάχες, στο Bakhmut ζούσαν 72.000 άτομα.
Η εθνική καταστροφή συνεχίζεται, ο Zelensky ως μαριονέτα αδιαφορεί… για τους νεκρούς Ουκρανούς… εάν ο πόλεμος συνεχιστεί ο Ουκρανικός στρατός θα αποδεκατιστεί…
Η κλιμάκωση σε όλο και ισχυρότερα όπλα, είναι απόδειξη ότι στο έδαφος, η Ουκρανία αποτυγχάνει, χάνει εδάφη και κρίσιμες πόλεις… οπότε η Δύση αντισταθμίζει την αποτυχία στο έδαφος με όλο και ισχυρότερα όπλα…
Η τακτική της Δύσης θα οδηγήσει στον αφανισμό της Ουκρανίας…η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης