Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Bαρίδι¨" για την Wall το fiscal cliff - "Έχασε" τις 1.400 μονάδες ο S&P 500 - Σε ελεύθερη πτώση το ADR της ΕΤΕ

Αρνητικά πρόσημα κατέγραψε σήμερα η Wall λόγω της εντεινόμενης ανησυχίας για το fiscal cliff των ΗΠΑ. Ωστόσο, οι απώλειες μετριάστηκαν εξαιτίας των θετικών μακροοικονομικών μεγεθών και των προσδοκιών για την επίλυση του ζητήματος της Ελλάδας.
Παράλληλα, τέλος στο θετικό ράλι των 6 συνεδριάσεων έβαλε ο Nasdaq.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε στις 12.878 μονάδες, μειωμένος  κατά -0,69%. Ο S&P 500 τερμάτισε στο -0,52% και στις 1.399 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο -0,30% στις 2.968 μονάδες.
Βουτιά -8,73%, στα 2,09 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 1,99 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 2,14 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, σε υψηλό 4 ετών σκαρφάλωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ, καθώς διαμορφώθηκε στις 73,7 μονάδες, αυξημένος κατά 0,6 μονάδες εν συγκρίσει με τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 73,7 μονάδες, παρά τις εκτιμήσεις των αναλυτών που υπολόγιζαν να περιοριστεί στις 72,2 μονάδες.
Η εν λόγω επίδοση αποτελεί την υψηλότερη από τον Φεβρουάριο του 2008 και αντανακλά τις προσδοκίες για βελτίωση στην αγορά εργασίας.
Παράλληλα, κατά 0,7% μειώθηκε το χρέος των αμερικανικών νοικοκυριών το γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα τα επίσημα στοιχεία της Fed.
Eιδικότερα, το συνολικό χρέος των νοικοκυριών διαμορφώθηκε στα 11,31 τρισ. δολάρια το γ’ τρίμηνο του 2012, μειωμένο κατά 74 δισ. εν συγκρίσει με το β’ τρίμηνο.
Τέλος, το χρέος των στεγαστικών δανείων περιστάλθηκε κατά 120 δισ. το αντίστοιχο τρίμηνο.
Την ίδια ώρα, άνοδο κατέγραψαν οι τιμές κατοικιών το Σεπτέμβριο για έκτο διαδοχικό μήνα, γεγονός που καταδεικνύει ότι η αγορά κατοικίας βρίσκεται στα μέσα της ανάκαμψης.
Ειδικότερα, ο δείκτης S&P/Case-Shiller  αυξήθηκε κατά 0,3% το Σεπτέμβριο, ενώ τον Αύγουστο είχε ενισχυθεί κατά 0,8%.
Επίσης, αμετάβλητες παρέμειναν τον Οκτώβριο οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η πτώση στην άμυνα και τις μεταφορές, επισκίασαν τις αυξήσεις στα μέταλλα, τον μηχανολογικό και ηλεκτρικό εξοπλισμό.  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση των παραγγελιών κατά 0,4%.
Τέλος, σε δημοπρασία 2ετών έντοκων ομολόγων, συνολικής αξίας 35 δισ. δολαρίων, προέβη το αμερικανικό δημόσιο.
Η απόδοση στη δημοπρασία έφτασε στο 0,272%, έναντι των εκτιμήσεων για 0,275%.
Ο συντελεστής κάλυψης έφτασε τις 4,07 φορές, ενώ κατά μέσο όρο σε δημοπρασίες 2ετών ομολόγων άγγιξε τις 3,84 φορές.
Η συμμετοχή των ξένων διαμορφώθηκε στο 34,4%, ενώ κατά μέσο όρο σε ανάλογες δημοπρασίες φτάνει το 33,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης