Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 65 δισ. δολάρια φτάνει η στρατιωτική βοήθεια των «προθύμων» στην Ουκρανία μέχρι σήμερα - «Γειώνει» το Κίεβο για τα F-16 ο Milley

Στα 65 δισ. δολάρια φτάνει η στρατιωτική βοήθεια των «προθύμων» στην Ουκρανία μέχρι σήμερα - «Γειώνει» το Κίεβο για τα F-16 ο Milley
Milley (Γενικός Επιτελάρχης ΗΠΑ): Τα F-16 δεν θα λειτουργήσουν ως «μαγικό όπλο» ενάντια στην καλύτερη εξοπλισμένη ρωσική στρατιωτική αεροπορία:
Σχετικά Άρθρα
Τα 65 δισ. δολάρια έχει φτάσει μέχρι στιγμή το ύψος της στρατιωτικής βοήθειας, που οι χώρες της Δύσης, με επικεφαλής τις ΗΠΑ έχει δώσει μέχρι στιγμής στην Ουκρανία.
Τα νούμερα αυτά ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Loyd Austin κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με την ευκαιρία της 12ης συνάντησης της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας (στην οποία μετέχουν 54 χώρες της Δύσης) η οποία έγινε στην αεροπορική βάση Ramstein.
«Συνολικά, η Ομάδα Επαφής έχει δεσμεύσει σχεδόν 65 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια», είπε ο Austin, ενώ τόνισε ότι οι δυτικοί σύμμαχοι είναι «ενωμένοι όσο ποτέ».
Αυτό το συνολικό ποσό είναι διαφορετικό από τη συνολική δέσμευση της Ουάσιγκτον όσον αφορά τη βοήθεια της Ουκρανίας, η οποία είναι ακόμη μεγαλύτερη, πρόσθεσε.
Αυτό το ήδη πολύ μεγάλο ποσό στρατιωτικής βοήθειας θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, δεδομένου ότι όπως είπε ο Austin, «την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος Biden ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστηρίξουν μια κοινή προσπάθεια με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε αεροσκάφη τέταρτης γενιάς. συμπεριλαμβανομένων των F-16».
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του Πενταγώνου ευχαρίστησε τη Δανία και την Ολλανδία που ανακοίνωσαν ότι θα ηγηθούν του ευρωπαϊκού συνασπισμού στην παροχή εκπαίδευσης F-16 σε Ουκρανούς πιλότους.
«Τις επόμενες εβδομάδες, οι Ολλανδοί και Δανοί ομόλογοί μου θα συνεργαστούν με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους συμμάχους για την ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού πλαισίου», είπε ο Austin.
«Η Νορβηγία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία και η Πολωνία έχουν ήδη προσφερθεί να συνεισφέρουν στην εκπαίδευση και αναμένουμε περισσότερες χώρες να συμμετάσχουν σύντομα σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία».
Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας τόνισε περαιτέρω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «δεσμευμένες να σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας για μεγάλο χρονικό διάστημα» και ότι παράσχουν στο Κίεβο «πρόσθετα συστήματα αεράμυνας και πυρομαχικά» που θα είναι «κρίσιμα» για την «προστασία του ουρανού της Ουκρανίας και των πολιτικών της υποδομών από την επίθεση της Ρωσίας».

Milley: Τα F 16 δεν αποτελούν μαγικό όπλο - Υπεροπλία στον αέρα έχουν οι Ρώσοι

Από την άλλη μεριά ωστόσο, ο Επιτελάρχης των ΗΠΑ Mark Milley γείωσε αποφασιστικά τις προσδοκίες των Oυκρανών και των προθύμων της Δύσης σχετικά με τα πολεμικά οφέλη που μπορεί να έχει η Ουκρανία αν παραλάβει μερικά δυτικά F -16.
Συγκεκριμένα, ο Γενικός Επιτελάρχης των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley εξήγησε ότι τα F-16 δεν θα λειτουργήσουν ως «μαγικό όπλο» ενάντια στην καλύτερη εξοπλισμένη ρωσική στρατιωτική αεροπορία:
Ο Milley διατύπωσε την πρόβλεψη ότι το κόστος της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία θα ανέλθει σε πολλά δισ. δολάρια ακόμη.
«Λοιπόν, συζητάτε για 10 αεροσκάφη με κόστος 2 δισ δολάρια», είπε.
«Οι Ρώσοι έχουν χιλιάδες μαχητικά τέταρτης και πέμπτης γενιάς. Έτσι, εάν πρόκειται να αντιμετωπίσετε τη Ρωσία στον αέρα, θα χρειαστείτε πολλά μαχητικά τέταρτης και πέμπτης γενιάς. Αν κοιτάξετε την καμπύλη κόστους και κάνετε την ανάλυση, θα αντιληφθείτε ότι το πιο έξυπνο πράγμα που έχουμε κάνει ήταν που παρείχαμε συστήματα αεράμυνας για να μπλοκάρουμε τη χρήση του εναερίου χώρου από τους Ρώσους. Και αυτό ακριβώς συνέβη».
Για το μέλλον, τα F-16 έχουν ρόλο, είπε ο στρατηγός
. Αλλά «θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να δημιουργηθεί μια αεροπορία που θα έχει το μέγεθος, το εύρος και την κλίμακα που θα χρειαστεί».
Ήδη, από την πλευρά των ΗΠΑ, υπάρχουν αξιωματούχοι του Πενταγώνου που προβλέπουν ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει «χρόνια», ενώ για «δεκαετίες, πιθανώς» έκανε λόγο κι ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης