Τελευταία Νέα
Διεθνή

Podolyak: Το σχέδιο της Κίνας για κατάπαυση του πυρός ισοδυναμεί με συνθηκολόγηση της Ουκρανίας

Podolyak: Το σχέδιο της Κίνας για κατάπαυση του πυρός ισοδυναμεί με συνθηκολόγηση της Ουκρανίας
«Όλοι μιλούν για την ειρήνη, πώς είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε προς αυτή την ειρήνη και να κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς», είπε o Podolyak προσθέτοντας ότι όσοι ζητούν συμβιβασμό «πιέζουν για λογαριασμό της Ρωσίας»
Ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Mikhail Podolyak, επικρίνει τις πρωτοβουλίες διευθέτησης της σύγκρουσης που προωθούνται από τη Βραζιλία, το Βατικανό, την Κίνα και τα αφρικανικά κράτη, λέγοντας πως κλίνουν προς τη ρωσική πλευρά.
«Ο Putin συναντά την επιχειρηματική ελίτ και μίλησε με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Luiz Inacio Lula da Silva για να συζητήσουν το ειρηνευτικό σχέδιο της Βραζιλίας για τη διευθέτηση της κατάστασης στην Ουκρανία.
Είδαμε τη συνέντευξη του Πάπα Φραγκίσκου στο Telemundo όπου είπε ότι ο πόλεμος πρέπει να τερματιστεί αμέσως και είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν συνομιλίες προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Podolyak.
Η Ρωσία βρίσκεται πίσω από αυτό, τόνισε.
«Όλοι μιλούν για την ειρήνη, πώς είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε προς αυτή την ειρήνη και να κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς», είπε, προσθέτοντας ότι όσοι ζητούν συμβιβασμό «πιέζουν για λογαριασμό της Ρωσίας».
Χαρακτήρισε την πρόταση της Κίνας για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία ως «παράλογη», καθώς θα σήμαινε «συνθηκολόγηση» της Ουκρανίας.
«Αυτό δεν είναι ένα σχέδιο ειρήνης, αυτό είναι ένα σχέδιο συνθηκολόγησης», τόνισε ο Podolyak, προσθέτοντας ότι «η υποκειμενικότητα» της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας των αφρικανικών χωρών δεν πρέπει να «υπερεκτιμηθεί».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης