Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα με απώλειες στον χρυσό, έκλεισε στα 1.944,30 δολ. η ουγγιά

Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα με απώλειες στον χρυσό, έκλεισε στα 1.944,30 δολ. η ουγγιά
Εβδομαδιαίες απώλειες στον χρυσό
Σχετικά Άρθρα
Με συνολική υποχώρηση της τάξεως του 1,9% έκλεισε την τρέχουσα εβδομάδα ο χρυσός, μετά από τέσσερις συνεχόμενες συνεδριάσεις με αρνητικό πρόσημο που διακόπηκαν μετά τη σημερινή (26/5) ισχνή άνοδο.
Πρόκειται για την τρίτη στη σειρά εβδομάδα απωλειών στο πολύτιμο μέταλλο, το οποίο απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από το ορόσημο των 2.000 δολαρίων.
Οι επενδυτές βρίσκονται «αιχμάλωτοι» των διαπραγματεύσεων για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους στις ΗΠΑ, καθώς αναμένουν το αποτέλεσμα των συνομιλιών.
Αν και προκύπτει μεγάλη αβεβαιότητα που λειτουργεί θετικά για τις τιμές του χρυσού, τα όποια οφέλη έχουν «σβηστεί» από την ασταμάτητα άνοδο στο αμερικανικό δολάριο, με τον δείκτη ICE Dollar Index (ενιαία τιμή έναντι των κύριων ανταγωνιστικών νομισμάτων) να «καλπάζει» πάνω από τις 104 μονάδες.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα 26/5 με οριακά κέρδη 0,1% στα 1.944,30 δολάρια ανά ουγγιά.
Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου ενισχύθηκε 2% στα 23,36 δολάρια η ουγγιά, το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου σημείωσε κέρδη 0,6% στα 1.426,10 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου έκλεισε στο +0,2% και τα 1.028,10 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ, τέλος, ο χαλκός παραδόσεως Ιουλίου ενισχύθηκε 2,6%, στα 3,68 δολάρια η λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης