Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Χρειαζόμαστε 48 F -16 για να απελευθερώσουμε τα εδάφη μας από τους Ρώσους - Πυραυλικό πλήγμα στο Dnipro

Ουκρανία: Χρειαζόμαστε 48 F -16 για να απελευθερώσουμε τα εδάφη μας από τους Ρώσους - Πυραυλικό πλήγμα στο Dnipro
Ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Dnipro της Ανατολικής Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία χρειάζεται για να απελευθερώσει τα εδάφη της από τα ρωσικά στρατεύματα τέσσερις μοίρες (48 αεροσκάφη) αμερικανικών μαχητικών F-16, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, με ανάρτησή του στο Twitter.
Εν τω μεταξύ στους δύο ανέρχονται οι νεκροί και σε περίπου 30 οι τραυματίες - ανάμεσά τους δύο παιδιά - από πυραυλικό πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων σε κλινική στην πόλη Dnipro στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κατήγγειλε ότι η επίθεση αυτή συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ενώ το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας την χαρακτήρισε σοβαρό έγκλημα πολέμου βάσει των Συμβάσεων της Γενεύης, που ορίζουν τον τρόπο μεταχείρισης των στρατιωτών και των πολιτών σε συνθήκες πολέμου.
Βίντεο δείχνει ένα κατεστραμμένο κτίριο από το οποίο βγαίνει καπνός όπου τα σωστικά συνεργεία διεξάγουν έρευνες.
Μεγάλο μέρος του τελευταίου ορόφου του κτιρίου αυτού που δείχνει να είναι τριώροφο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, όπως και αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά.
«Άλλη μια (ρωσική) πυραυλική επίθεση, άλλο ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», κατήγγειλε ο Zelensky σε μήνυμά του στο Twitter. www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης