Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρία χρόνια φυλακή για Γερμανό που υποστήριζε τη... Ρωσία

Τρία χρόνια φυλακή για Γερμανό που υποστήριζε τη... Ρωσία
Ο καταδικασθείς αποκάλεσε την Ουκρανία "τρομοκρατικό κράτος"
Σε τρία χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ένας Γερμανός πολίτης, για θέσεις που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο καταδικασθείς αποκάλεσε την Ουκρανία "τρομοκρατικό κράτος" και να εμφάνισε σε εμφανές σημείο το ρωσικό στρατιωτικό σύμβολο "Ζ" σε διαδικτυακές αναρτήσεις.
Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης πήραν την ιστορία και την προώθησαν, προφανώς με λαμπρή επιδοκιμασία.
Για παράδειγμα, η Ukrainska Pravda ανέφερε ότι συνελήφθη για υποστήριξη της "ρωσικής επιθετικότητας".
Η υπόθεση αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη γερμανική Die Welt με βάση απόφαση δικαστηρίου του Αμβούργου.

Τι περιλάμβανε το κατηγορητήριο

Το κατηγορητήριο ανέφερε ότι "ο κατηγορούμενος δικαιολόγησε τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διηύθυνε ένα κανάλι στο Telegram, το όνομα και το λογότυπο του οποίου ήταν βασισμένα στο υπερεθνικιστικό ρωσικό κόμμα Drugaya Rossiya (Άλλη Ρωσία)".
Η ποινή ήταν αυστηρή, δεδομένου ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορία της "υποστήριξης της ρωσικής επιθετικότητας" προστέθηκε σε μια ήδη υπάρχουσα κατηγορία για παράνομη κατοχή όπλων και ότι ο κατηγορούμενος είχε ήδη ποινικό μητρώο.
Ξεκινώντας από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του περασμένου έτους, καθώς η ρωσική εισβολή βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, πολλά γερμανικά κρατίδια άρχισαν να ανακοινώνουν ότι θα διώκουν "φιλορώσους προπαγανδιστές" και είχαν θέσει εκτός νόμου την επίδειξη του συμβόλου "Ζ".
Από εκεί και πέρα η νομοθεσία εφαρμόστηκε σε ομοσπονδιακό επίπεδο για να απαγορευτούν οι εκφράσεις που σχετίζονται με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας ως "ρητορική μίσους".
"Η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία είναι έγκλημα και όποιος εγκρίνει δημοσίως αυτόν τον πόλεμο μπορεί έτσι να καταστεί ποινικά υπεύθυνος", δήλωσε τότε ο Marek Wede, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης