Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία επανεξετάζει τη συμμετοχή της στους διεθνείς οργανισμούς – Τι λέει για τον ΟΗΕ

Η Ρωσία επανεξετάζει τη συμμετοχή της στους διεθνείς οργανισμούς – Τι λέει για τον ΟΗΕ
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκτιμά ότι τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν να είναι το κέντρο της πολυμερούς διπλωματίας, παρά την οξεία κρίση στο σύστημα διεθνών σχέσεων,
Η Μόσχα θα επανεξετάσει τη συμμετοχή της σε ορισμένους διεθνείς οργανισμούς, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα.
Η Ρωσία εξετάζει σχέδια για συγκεκριμένα μέτρα για την ανάλυση της κατάστασης σε άλλους διεθνείς οργανισμούς για να διαπιστωθεί εάν οι δραστηριότητές τους ανταποκρίνονται στα συμφέροντα της Ρωσίας και την ανάγκη για πλήρη συμμετοχή της χώρας μας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για πιεστικά διεθνή ζητήματα», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
H μεταβαλλόμενη γεωπολιτική πραγματικότητα απαιτεί από τη Ρωσία να εξετάσει προσεκτικότερα τι κάνει στους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς σύμφωνα με τις διατάξεις που έχουν τεθεί στη νέα αντίληψη της εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ο Lavrov.

Η περίπτωση του ΟΗΕ

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το υπουργείο, αποτελεί προτεραιότητα για τη Ρωσία να «διασφαλίσει την αδιάλειπτη και αποτελεσματική» συμμετοχή στις δραστηριότητες του ΟΗΕ, «που χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά από τη «συλλογική Δύση» ως πλατφόρμα άσκησης πολιτικής πίεσης σε ανεπιθύμητες χώρες».
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκτιμά ότι τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν να είναι το κέντρο της πολυμερούς διπλωματίας, παρά την οξεία κρίση στο σύστημα διεθνών σχέσεων, και είναι μια «αδιαμφισβήτητη πλατφόρμα για ευρεία διακυβερνητική συνεργασία με βάση τις αρχές του Χάρτη του οργανισμού και άλλους κανόνες διεθνούς δικαίου.
«Η Ρωσία θα συνεχίσει να ακολουθεί μια υπεύθυνη πολιτική ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο διαδραματίζει βασικό ρόλο στη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας», σημείωσε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης