Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα Ρωσία και Κίνα – Το ευρασιατικό μέτωπο συντρίβει την ηγεμονία τους

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα Ρωσία και Κίνα – Το ευρασιατικό μέτωπο συντρίβει την ηγεμονία τους
Οι ΗΠΑ θέλουν να ασχοληθούν πρώτα με την Κίνα και μετά με τη Ρωσία, επειδή είναι δύσκολο για την Ουάσιγκτον να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα και τις δύο χώρες
Ενισχύεται το ευρασιατικό μέτωπο με Ρωσία και Κίνα να δηλώνουν πώς θα αποτελέσουν το ισχυρό δίδυμο του νέου πολυπολικού κόσμου.
Οι ΗΠΑ θέλουν να ασχοληθούν πρώτα με την Κίνα και μετά με τη Ρωσία, επειδή είναι δύσκολο για την Ουάσιγκτον να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα και τις δύο χώρες συμφώνησαν οι συμμετέχοντες στην 11η διεθνή συνάντηση αξιωματούχων ασφαλείας, όπως δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Nikolay Patrushev σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (25/5/2023).
Σημείωσε ότι πολλές χώρες δέχονται τη Ρωσία και την Κίνα ως νέα κέντρα ενός πολυπολικού κόσμου, ενώ η Δύση θεωρεί αυτή την κατάσταση μισαλλόδοξη.

Κέντρα του πολυπολικού κόσμου

«Δεν είναι μόνο η Ρωσία ένα από τα κέντρα του πολυπολικού κόσμου», τόνισε.
«Το ίδιο και η Κίνα», πρόσθεσε.
«Οι δυτικές χώρες πιστεύουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία και μόλις το κάνουν αυτό, ελπίζουν πως ο επόμενος στόχος τους θα είναι η Κίνα.
Δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν και τις δύο παράλληλα.
Αυτό που κάνουν τώρα στα σύνορα της Κίνας, με την Ταϊβάν το γνωρίζουμε επίσης αρκετά καλά.
Γενικά, είναι δύσκολο να διαφωνήσουμε με τη θέση της κινεζικής πλευράς, υπογράμμισε ο Patrushev.

Putin: Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση κέντρο του πολυπολικού κόσμου

Ως ένα από το πιο βασικά κέντρα του εξελισσόμενου πολυπολικού κόσμου χαρακτήρισε την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (EAEU) ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
«Διαπιστώνω ότι η συνεργασία εντός του πλαισίου της Ευρασιατικής Ένωσης συνεχίζει να εδραιώνεται και ο Οργανισμός αναλαμβάνει με συνέπεια τη θέση ενός από τα ανεξάρτητα και με αυτάρκεια κέντρα του εξελισσόμενου πολυπολικού κόσμου», σημείωσε ο Putin.
Η αλληλεπίδραση μεταξύ των κρατών μελών της EAEU χτίζεται πάντα σε αρχές αμοιβαίου οφέλους, σε συνεκτίμηση των συμφερόντων του άλλου και με επίκεντρο την υποστήριξη της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και την αύξηση της ευημερίας των κατοίκων όλων των χωρών στην Ένωση, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης