Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο συντριπτικό πλήγμα μετά το Bakhmut – Νεκρός ή ζωντανός ο Zaluzhny, η Ουκρανία χάνει έναν σπουδαίο στρατιωτικό ηγέτη

Νέο συντριπτικό πλήγμα μετά το Bakhmut – Νεκρός ή ζωντανός ο Zaluzhny, η Ουκρανία χάνει έναν σπουδαίο στρατιωτικό ηγέτη
Η Ρωσία έχει πληροφορίες για τον Ουκρανό αρχιστράτηγο αλλά δεν τις αποκαλύπτει
Σχετικά Άρθρα
Εξαιρετικά αμφίβολο θεωρείται η Ουκρανία να συνεχίσει να έχει ως αρχιστράτηγο τον Valery Zaluzhny, όποια και εάν είναι η κατάστασή του.
Η Ρωσία έχει πληροφορίες αλλά δεν τις αποκαλύπτει ενώ όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι ο Ουκρανός στρατιωτικός ηγέτης έχει τεθεί εκτός μάχης.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν έναν προικισμένο στρατιωτικό ηγέτη, εάν αληθεύουν οι αναφορές ότι ο αρχιστράτηγος τους Valery Zaluzhny σκοτώθηκε ή δεν είναι σε θέση να εκτελέσει τα καθήκοντά του, δήλωσε ο Yan Gagin, σύμβουλος του προσωρινού αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.

Σοβαρά τραύματα στο κεφάλι

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο Zaluzhny τραυματίστηκε στο κεφάλι και έφερε πολλαπλά τραύματα στο σώμα του καθώς και ότι υπεβλήθη σε κρανιοτομή σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Κίεβο.
Η εικόνα που υπήρχε ήταν ότι ο 49χρονος στρατηγός κατάφερε να μείνει ζωντανός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντα του.

Η Ουκρανία χάνει έναν σημαντικό στρατιωτικό ηγέτη

Νωρίτερα, ρωσικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Zaluzhny μάλλον σκοτώθηκε σε ρωσικό χτύπημα.
«Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν ξεκάθαρες πληροφορίες εάν ο Zaluzhny τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε.
Αυτό το θέμα αποσιωπάται και φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό από την ουκρανική προπαγάνδα.
Καταλαβαίνω ότι είναι σημαντικό για αυτούς να τον κρατήσουν στις τάξεις τους.
Μπορώ να σας πω ότι ο Zaluzhny είναι ένας ικανός και έμπειρος αξιωματικός και αν έχει σκοτωθεί ή δεν μπορέσει να εκτελέσει τα καθήκοντά του, η Ουκρανία χάνει έναν πολύ ικανό στρατιωτικό ηγέτη», είπε.

Η Ρωσία έχει πληροφορίες αλλά δεν τις αποκαλύπτει


Ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Sergey Naryshkin τόνισε ότι η Ρωσία έχει πληροφορίες για την κατάσταση του ο Zaluzhny, αλλά δεν θα αποκαλύψει λεπτομέρειες.
Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Anna Malyar, διέψευσε πληροφορίες πως ο Zaluzhny έχει τραυματιστεί.
Ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Rob Bauer, είχε υποστηρίξει πως ο Ουκρανός αρχιστράτηγος είχε αρνηθεί να συμμετάσχει σε συνεδρίαση της επιτροπής των αρχηγών του επιτελείου, έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω της τεταμένης επιχειρησιακής κατάστασης στην Ουκρανία.
Αρκετές μέρες μετά τη διάψευση της Malyar, μία συνέντευξη που έδωσε ο Zaluzhny σε έναν Ουκρανό δημοσιογράφο δημοσιεύτηκε στο YouTube.
Δεν είναι σαφές πότε ηχογραφήθηκε η συνέντευξη.
Οι αναφορές πώς ο γενικός διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μπορεί να τραυματίστηκε και να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο συνεχίζουν να κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης.

Θύμα πυραυλικής επίθεσης στις αρχές Μαΐου

Η είδηση έγινε γνωστή την Κυριακή 21/5/2023.
Ο Valery Zaluzhny τραυματίστηκε σοβαρά σε πυραυλική επίθεση στις αρχές Μαΐου.
Τη συγκεκριμένη πληροφορία αποκάλυψε η ομάδα χάκερ Joker του Donetsk επικαλούμενη πηγές από πράκτορες οι οποίοι επιχειρούν στις τάξεις του ουκρανικού στρατού.
Ο Valery Zaluzhny «αγνοείται μετά από μια σειρά χτυπημάτων που προκάλεσαν ρωσικές μονάδες σε ορισμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία.
Ωστόσο, «οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ουκρανού στρατηγού επιμελώς αποκρύβονται υπό τις οδηγίες της δυτικής επιμελητείας, ώστε να μην υπονομευτεί το ηθικό των Ουκρανών.
Αλλά, η κατάσταση του Zaluzhny είναι σοβαρή» ανέφερε σχετικά.
Όπως αναφέρουν οι χάκερ, ο Γενικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υποβλήθηκε σε αρκετές πολύπλοκες επεμβάσεις, και η κατάσταση της υγείας του δεν θα του επιτρέψει να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης