Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόπειρα σαμποτάζ σε δύο ρωσικά πυρηνικά εργοστάσια - Ρωσία: Πολεμάμε τρομοκράτες

Απόπειρα σαμποτάζ σε δύο ρωσικά πυρηνικά εργοστάσια - Ρωσία: Πολεμάμε τρομοκράτες
Οι ρωσικές αρχές προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις
Σχετικά Άρθρα
Πολεμάμε τρομοκράτες υποστηρίζει η Ρωσία, αναφερόμενη στις πληροφορίες ότι Ουκρανοί αποπειράθηκαν να προκαλέσουν δολιοφθορές σε ρωσικά πυρηνικά εργοστάσια.
«Πράγματι, οι πληροφορίες αυτές έγιναν ευρέως γνωστές.
Οι εχθρικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου εναντίον της χώρας μας συνεχίζονται και συνεχίζεται και η ειδική στρατιωτική επιχείρηση» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Αναφερόμενος στις απόπειρες δολιοφθοράς κατά ρωσικών πυρηνικών εργοστασίων, ο Peskov είπε ότι «οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας πολεμούν τρομοκράτες».

Εισβολή στη Ρωσία

Ερωτηθείς για το πώς οι σαμποτέρ κατάφεραν να περάσουν στο ρωσικό έδαφος και το πώς η Ρωσία μπορεί να αποτρέψει μελλοντικά τέτοιου είδους επιθέσεις, ο Peskov παρέπεμψε για απαντήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας και της FSB, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στόχος δύο πυρηνικά εργοστάσια

Όπως έγινε γνωστό από την FSB, δυνάμεις της κατάφεραν να αποτρέψουν μια προσπάθεια της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ουκρανίας (SVRU) να διαπράξει δολιοφθορά σε δύο πυρηνικά εργοστάσια.
«Η FSB απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις που σχεδίαζαν οι ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας.
Την παραμονή του εορτασμού της 78ης επετείου της Νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, μια ομάδα δολιοφθοράς και τρομοκρατίας της SVRU προσπάθησε να υπονομεύσει περισσότερους από 30 πυλώνες γραμμών υψηλής τάσης (ηλεκτρικές γραμμές) των πυρηνικών σταθμών Leningradskaya και Kalininskaya (βρίσκονται στις περιοχές Λένινγκραντ και Tver), οι οποίες, σύμφωνα με το σχέδιο της ουκρανικής ειδικής υπηρεσίας, θα οδηγούσε σε παύση λειτουργίας πυρηνικών αντιδραστήρων, σε διακοπή της κανονικής λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής και στην πρόκληση σοβαρής οικονομικής καταστροφής στη Ρωσική Ομοσπονδία» υποστηρίζει η FSB.

Η επίθεση

Σύμφωνα με την FSB, οι τρομοκράτες κατάφεραν να ανατινάξουν έναν και να ναρκοθετήσουν τέσσερις πυλώνες των γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας του NPP του Λένινγκραντ και να τοποθετήσουν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς κάτω από επτά πυλώνες της ηλεκτρικής γραμμής του πυρηνικού σταθμού Kalinin.

Συλλήψεις

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως έχουν προχωρήσει στη σύλληψη τριών μελών της τρομοκρατικής ομάδας.
Όπως αναφέρεται, και οι τρεις στρατολογήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022 από την SVRU και υποβλήθηκαν σε ειδική εκπαίδευση σε στρατόπεδα στο Κίεβο και στο Mykolaiv.
Στη Ρωσία έφτασαν αφού διέσχισαν παράνομα τα σύνορα Ρωσίας – Λευκορωσίας κοντά στο Pskov.
Επιπλέον, επισημαίνεται πως εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, συνεργοί των σαμποτέρ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης