Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Shoigu (Ρωσία): Η Δύση μας κάνει ακήρυκτο πόλεμο – Εμείς ελέγχουμε τα πυρηνικά στη Λευκορωσία

Μήνυμα Shoigu (Ρωσία): Η Δύση μας κάνει ακήρυκτο πόλεμο – Εμείς ελέγχουμε τα πυρηνικά στη Λευκορωσία
Ο έλεγχος και η απόφαση χρήσης των πυρηνικών μας όπλων στη Λευκορωσία υποστηρίζει ο Ρώσος υπουργός Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
(upd) Η Δύση διεξάγει έναν ακήρυκτο πόλεμο κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, ο οποίος διαβεβαίωσε πως η Ρωσία είναι αυτή που ελέγχει τα πυρηνικά όπλα που έχουν μεταφερθεί στη Λευκορωσία.
Κατά την επίσκεψη του στη Λευκορωσία, ο Shoigu υποστήριξε πως τα πυρηνικά όπλα που έχει αναπτύξει στη Λευκορωσία η Ρωσία, τελούν υπό τον έλεγχο της.
«Η Ρωσία δεν μεταφέρει πυρηνικά όπλα στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας.
Ο έλεγχος και η απόφαση χρήσης τους παραμένει στη ρωσική πλευρά» υποστήριξε ο Shoigu κατά την υπογραφή εγγράφων και συμφωνιών που καθορίζουν τη διαδικασία διατήρησης των ρωσικών μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων σε ειδική εγκατάσταση αποθήκευσης τους στη Λευκορωσία.

Επεκτείνεται το ΝΑΤΟ

Ο Shoigu υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί την ουκρανική κρίση ως δικαιολογία για να ενισχύσει τις δυνάμεις του στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.
«Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί την ουκρανική κρίση ως δικαιολογία για να αυξήσει τις δυνάμεις του.
Το επόμενο βήμα της επέκτασης της Συμμαχίας έχει ήδη αρχίσει.
Στρατιωτικές υποδομές εκσυγχρονίζονται στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη, όπλα αναπτύσσονται ενώ αυξάνεται η κλίμακα και η ένταση των κοινών ασκήσεων» υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, επισημαίνοντας ότι η νατοϊκή άσκηση Defender Europe 2023 θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει.
Επιπλέον, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι την ίδια στιγμή αυξάνεται και η επιθετική ρητορική αλλά και οι κοινές πυρηνικές αποστολές του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη προκειμένου να δοκιμαστούν τα οχήματα μεταφοράς πυρηνικών όπλων.

Πρόσθετα μέτρα εάν χρειαστεί

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας υπογράμμισε πως η Δύση διεξάγει έναν «ακήρυκτο πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας και της Λευκορωσίας και σημείωσε ότι εάν χρειαστεί, «στο μέλλον ενδέχεται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας» της Λευκορωσίας και την αντιμετώπιση της στρατιωτικο-πολιτικής κατάστασης.
Μάλιστα ο Shoigu υποστήριξε ότι όλα τα μέτρα που εφαρμόζουν Ρωσία και Λευκορωσία «συμμορφώνονται με όλες τις υφιστάμενες διεθνείς νομικές τους υποχρεώσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης