Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ύφεση η γερμανική οικονομία - Συρρίκνωση κατά 0,3% το α' 3μηνο του 2023

Σε ύφεση η γερμανική οικονομία - Συρρίκνωση κατά 0,3% το α' 3μηνο του 2023
Η προκαταρκτική εκτίμηση είχε δείξει ότι το ΑΕΠ παρέμεινε στάσιμο το α' τρίμηνο και η Γερμανία είχε αποφύγει την ύφεση
Σε τεχνική ύφεση εισήλθε η γερμανική οικονομία κατά το α' τρίμηνο του 2023, καθώς κατέγραψε συρρίκνωση κατά 0,3%. Είχε προηγηθεί μείωση του ΑΕΠ κατά 0,5% το δ' τρίμηνο του 2022 και η ύφεση ορίζεται συνήθως ως δύο διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης.
Ο πληθωρισμός συνέχισε να επιβαρύνει τη γερμανική οικονομία στις αρχές του έτους, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία. Αυτό αντανακλάται στην κατανάλωση των νοικοκυριών, η οποία μειώθηκε κατά 1,2% σε τριμηνιαία βάση. Στον αντίποδα, οι επενδύσεις αυξήθηκαν το α' τρίμηνο, μετά από ένα αδύναμο β' εξάμηνο του 2022. 
Η προκαταρκτική εκτίμηση είχε δείξει ότι το ΑΕΠ παρέμεινε στάσιμο το α' τρίμηνο και η Γερμανία είχε αποφύγει την ύφεση. «Το αποτέλεσμα είναι ένα πισωγύρισμα για τη Γερμανία, που παρά το γεγονός ότι απέφυγε τα πιο ζοφερά σενάρια που γράφτηκαν στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας, εντούτοις υπέκυψε σε μια ύφεση την οποία είχε αποκλείσει τον Ιανουάριο ο καγκελάριος Olaf Scholz», σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg, σημειώνοντας ότι η διολίσθηση οφείλεται στην μεταποίηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης