Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από 500 σπίτια υπέστησαν ζημιές από την τρομοκρατική επίθεση των Ουκρανών στο Belgorod

Πάνω από 500 σπίτια υπέστησαν ζημιές από την τρομοκρατική επίθεση των Ουκρανών στο Belgorod
Στις 23 Μαΐου κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, οι ρωσικές δυνάμεις απέκλεισαν και αποδεκάτισαν τις ουκρανικές μονάδες που είχαν διεισδύσει στην περιοχή
Τουλάχιστον 500 σπίτια υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με πρώτα στοιχεία, ως αποτέλεσμα των επιθέσεων μιας ουκρανικής ομάδας αναγνώρισης και σαμποτάζ που διείσδυσε στη ρωσική περιοχή του Belgorod στις 22 Μαΐου, ανακοίνωσαν οι περιφερειακές αρχές.
Μόνο στην περιοχή Grayvoron, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τουλάχιστον 200 εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές σε διαφορετικό βαθμό, συμπεριλαμβανομένων κατοικιών, εμπορικών, βιομηχανικών και διοικητικών κτιρίων.
Συνολικά, πάνω από 500 διαφορετικά σπίτια και καταστήματα έχουν καταστραφεί, δήλωσε ο Gennady Bondarev, επικεφαλής της δημοτικής περιφέρειας Grayvoronsky.
Πρόσθεσε ότι οι εργασίες ανοικοδόμησης έχουν ήδη ξεκινήσει.
«Αρκετοί οικισμοί έμειναν χωρίς ρεύμα, αλλά έχουμε ήδη ενεργοποιήσει γεννήτριες ρεύματος.
Νομίζω ότι το δίκτυο φυσικού αερίου θα αποκατασταθεί επίσης σύντομα.
Ξεκινήσαμε να συλλέγουμε αιτήσεις από κατοίκους για επισκευές σε κατεστραμμένα περιουσιακά στοιχεία και αυτοκίνητα», πρόσθεσε ο Bondarev.

Η ουκρανική επίθεση

Μια ουκρανική ομάδα αναγνώρισης και δολιοφθοράς διείσδυσε στην περιοχή Grayvoronsky, στην περιοχή Belgorod, τη Δευτέρα (22/5).
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τραυματίστηκαν 13 πολίτες.
Μια ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε κατά την εκκένωση των κατοίκων.
Το αντιτρομοκρατικό επιχειρησιακό καθεστώς, που κηρύχθηκε την Δευτέρα στην περιοχή του Belgorod μετά τον εντοπισμό των Ουκρανών σαμποτέρ, έχει πλέον ανακληθεί.
Στις 23 Μαΐου κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, οι ρωσικές δυνάμεις απέκλεισαν και αποδεκάτισαν τις ουκρανικές μονάδες που είχαν διεισδύσει στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης