Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέσω Twitter και συνομιλίας με Musk η υποψηφιότητα DeSantis για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Μέσω Twitter και συνομιλίας με Musk η υποψηφιότητα DeSantis για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων
Ο 44χρονος θα αναμετρηθεί με τον πολιτικό του μέντορα, Donald Trump
Την υποψηφιότητα του για τη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024 αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας και μέσω του Twitter o 44χρονος κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSantis.
Σύμφωνα με τους Financial Times, o DeSantis πρόκειται να έχει μια συνομιλία με τον Elon Musk, στην οποία κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινώσει και επίσημα πως θα διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό αξίωμα στις ΗΠΑ, βάζοντας έτσι τέλος σε μια σεναριολογία μηνών για το τι προτίθεται να πράξει όσον αφορά την πολιτική του σταδιοδρομία.
Βάσει του δημοσιεύματος, ο DeSantis θα αρχίσει την προεκλογική του εκστρατεία μέσα από αυτήν την εκδήλωση στο Twitter Spaces - πρόκειται για το format του twitter για ηχητικές συνομιλίες – και τη συνομιλία με τον Musk.

Στο επίκεντρο και ο Musk

Με τον τρόπο αυτό μπαίνει στο προσκήνιο της προεκλογικής εκστρατείας του DeSantis, και ο Elon Musk.
«Θα πάρουμε μια συνέντευξη από τον Ron DeSantis.
Έχει να κάνει μια αρκετά σημαντική ανακοίνωση.
Θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στα social media, με ερωτήσεις και απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο» είπε ο Musk.
«Δεν υπάρχει σενάριο.
Άρα θα είναι μια ζωντανή εκπομπή» τόνισε ο Musk.

Βίντεο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο DeSantis αναμένεται να δημοσιεύσει ένα βίντεο στα social media με το οποίο θα γίνεται και η εκκίνηση της προεκλογικής του εκστρατείας.
Ο 44χρονος κυβερνήτης της Φλόριντα, ο οποίος διέπρεψε στις ενδιάμεσες εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, εξαφανίζοντας τον Δημοκρατικό αντίπαλο του, έχει καλέσει δωρητές και χορηγούς να τον ακολουθήσουν στο Μαϊάμι αυτήν την εβδομάδα, καθώς πρόκειται να ξεδιπλώσει τη στρατηγική του για το 2024.

Στον Trump το προβάδισμα

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο Donald Trump εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα  όσον αφορά το χρίσμα, καθώς φαίνεται να απολαμβάνει της υποστήριξης τουλάχιστον του 50% των ψηφοφόρων του κόμματος έναντι του πενιχρού 20% του DeSantis.
Μέχρι πρότινος ο DeSantis δίσταζε να αποφασίσει για το εάν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος για το χρίσμα, καθώς απέναντι του θα είχε τον Donald Trump, ο οποίος ήδη από αρκετά νωρίς είχε γνωστοποιήσει πως θα ήταν υποψήφιος.
Μάλιστα ο Trump είχε προειδοποιήσει τον DeSantis να μην «κατέβει» υποψήφιος, διότι θα το μετανιώσει, απειλώντας τον με σωρεία αποκαλύψεων, υποστηρίζοντας πως αν δεν ήταν αυτός να οργανώσει την προεκλογική του εκστρατεία στην Φλόριντα το 2018 και να «αναλάβει» ο ίδιος τον DeSantis, αυτός δεν θα είχε καταφέρει τίποτα πολιτικά.
Ο Trump δεν έχει άδικο, είναι ο μέντορας του DeSantis, ο οποίος αποτελεί έναν φλογερό «τραμπιστή» που ενστερνίζεται απόλυτα τις αρχές του «τραμπισμού» και που έγινε ευρέως γνωστός με την πολιτική που ακολούθησε στην Φλόριντα κατά της πανδημίας του covid.

Επόμενος ηγέτης

Ο DeSantis θεωρείται από πολλούς Ρεπουμπλικάνους ως ο επόμενος ηγέτης του κόμματος που θα μπορούσε να τους οδηγήσει στην εκλογική νίκη στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2024.
Η εκτίμηση αυτή είχε ενισχυθεί ιδιαίτερα ύστερα από τα άσχημα εκλογικά αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου του 2022, όταν και οι Ρεπουμπλικάνοι δεν κατάφεραν ούτε τον έλεγχο της Γερουσίας να ξαναπάρουν στα χέρια τους ούτε όμως και να επιτύχουν μια σαρωτική νίκη στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως αναμενόταν.
Ήταν τότε που γιγαντώθηκε η κριτική κατά του Donald Trump, τον οποίο πολλοί Ρεπουμπλικάνοι – ακόμα και ο μεγιστάνας Rupert Murdoch – κατηγορούσαν ως loser που δεν μπορεί να οδηγήσει σε νίκη το κόμμα.
Έκτοτε όμως η δυναμική του ξεθώριασε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης