Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικάνοι διαψεύδουν Βρετανούς για τη ρωσική στρατηγική ... περί κόπωσης της Δύσης στην Ουκρανία

Αμερικάνοι διαψεύδουν Βρετανούς για τη ρωσική στρατηγική ... περί κόπωσης της Δύσης στην Ουκρανία
Η Δύση είναι έτοιμη να στηρίξει την Ουκρανία για χρόνια υποστήριξε ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η Δύση είναι έτοιμη να στηρίξει την Ουκρανία για χρόνια όσον αφορά τη σύγκρουση της με τη Ρωσία διατύπωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak, ο οποίος υποστήριξε πως δεν πρόκειται να αποδώσει η στρατηγική του Ρώσου προέδρου Putin που ποντάρει στην κόπωση των Δυτικών.
«Η στρατηγική της Ρωσίας που περιμένει την κόπωση της Δύσης δεν πρόκειται να «δουλέψει».
Αυτήν την περίοδο έχουμε μια συζήτηση με τους Συμμάχους σχετικά με ποιες μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες συμφωνίες ασφαλείας μπορούμε να συνάψουμε με την Ουκρανία» τόνισε ο Sunak.

Εξασθενεί η στήριξη των Αμερικάνων

Ωστόσο, τα λόγια του Βρετανού πρωθυπουργού έρχεται να διαψεύσει έρευνα της Σχολής Δημόσιας Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Σικάγο, σύμφωνα με την οποία η στήριξη των Αμερικάνων στην πολιτική βοήθειας της Ουάσινγκτον απέναντι στην Ουκρανία έχει εξασθενήσει.
Όπως αναφέρεται, η έρευνα λέει πως το 50% εξακολουθεί να υποστηρίζει τη συνεχιζόμενη προμήθεια της Ουκρανίας με όπλα από τις ΗΠΑ.
Αν και το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν αμετάβλητο εδώ και έναν χρόνο, παρατηρείται πως περίπου το ένα τέταρτο των Αμερικάνων είναι κατά του να συνεχιστεί αυτή η στρατιωτική γραμμή στήριξης της Ουκρανίας, η οποία έχει ξεπεράσει τα 37 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι περισσότεροι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι πιστεύουν ότι ήταν αδικαιολόγητη η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία ενώ τρεις στους τέσσερις υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ διαδραματίζουν κάποιο ρόλο στη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης