Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kilicdaroglu: Δεν συνδέομαι με το PKK - Κουράστηκα να με συκοφαντούν

Kilicdaroglu: Δεν συνδέομαι με το PKK - Κουράστηκα να με συκοφαντούν
«Πλαστογράφο» χαρακτήρισε τον Ερντογάν ο Κιλιτσντάρογλου
Σχετικά Άρθρα
«Πλαστογράφο» χαρακτήρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο υποψήφιος της ενωμένης αντιπολίτευσης για την τουρκική προεδρία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικαλούμενος ένα μονταρισμένο βίντεο που φέρεται να τον συνδέει με το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών (28/5).
Ο Ερντογάν επανέλαβε τον ισχυρισμό και αναφέρθηκε σε αυτό το μονταρισμένο βίντεο, που εικονίζει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με έναν Κούρδο μαχητή, σε συνέντευξη που παραχώρησε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην κρατική τηλεόραση TRT, μολονότι η αντιπολίτευση τον είχε επικρίνει επειδή το χρησιμοποίησε και στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας του. Η προέλευση αυτού του βίντεο είναι άγνωστη.
Απαντώντας, μέσω του Twitter, ο Κιλιτσντάρογλου έγραψε: «Κουράστηκα να με συκοφαντούν, αλλά εκείνος δεν κουράστηκε να με συκοφαντεί».
Το πλαστό βίντεο, που προβλήθηκε σε μια προεκλογική συγκέντρωση του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου στις 7 Μαΐου, περιλαμβάνει πλάνα από ένα βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Κιλιτσντάρογλου και εικόνες από ένα βίντεο του PKK που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο πριν από 10 μήνες και δείχνει τους Κούρδους μαχητές να ζητωκραυγάζουν τον διοικητή τους, τον Μουράτ Καραγιλάν.
Αναφερόμενος σε αυτό το βίντεο την Δευτέρα ο Ερντογάν κατηγόρησε ξανά τον Κιλιτσντάρογλου ότι συνεργάζεται με το PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία και τη Δύση. «Ο Κιλιτσντάρογλου τραβάει βίντεο με τρομοκράτες στο Καντίλ», είπε, αναφερόμενος στη βάση του PKK στα όρη Καντίλ του Ιράκ. «Μονταρισμένα ή όχι, τράβηξαν βίντεο με αυτούς στο Καντίλ και τα μέλη του PKK δείχνουν την υποστήριξή τους στον Κιλιτσντάρογλου μέσω βίντεο», είπε.
Ο Κιλιτσντάρογλου αποκάλεσε τον Ερντογάν «κατασκευαστή χαλκευμένων (βίντεο)» και δεκάδες χρήστες εξέφρασαν την οργή τους στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, με το χάσταγκ «μοντάζ» να βρίσκεται στην τέταρτη θέση στο Twitter σήμερα το απόγευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης