Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας

Orban: Η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας
Η κυβέρνηση του Orban δεν αποτελεί μέρος της "κυρίαρχης" προσέγγισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Viktor Orban.
Με το ΝΑΤΟ να μην είναι έτοιμο να στείλει στρατεύματα, "δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για τους φτωχούς Ουκρανούς να κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο", ανέφερε ο Ούγγρος ηγέτης σε συνέντευξή του στο Bloomberg, από το Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ στη Ντόχα την Τρίτη.
Η κυβέρνηση του Orban δεν αποτελεί μέρος της "κυρίαρχης" προσέγγισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική χώρα πέρυσι, δήλωσε στο Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ στη Ντόχα.

Μπλόκο στη δόση 500 εκατ. ευρώ προς την Ουκρανία

Η Ουγγαρία μπλοκάρει την περαιτέρω δόση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ της οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ουκρανία.
Είναι επίσης κατά των νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, επικαλούμενη διμερείς διαφορές με την κυβέρνηση στο Κίεβο.
Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν την απαίτηση για την έξοδο της OTP Bank Nyrt. - τον μεγαλύτερο δανειστή της Ουγγαρίας, ο οποίος έχει δραστηριότητες τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία - από τον ουκρανικό κατάλογο των διεθνών χορηγών πολέμου.
Ο Orban, ο οποίος είναι ο στενότερος εταίρος του προέδρου Vladimir Putin στην ΕΕ, αρνήθηκε να συμμετάσχει με άλλα μέλη στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία.
Έχει παροτρύνει την ΕΕ να εξετάσει το ενδεχόμενο διακοπής της χρηματοδότησης προς το Κίεβο, κάτι που, σύμφωνα με τους επικριτές του, μοιάζει με το να πιέζει για συνθηκολόγηση με τη ρωσική επιθετικότητα.
Η κυβέρνηση του κράτους του Κατάρ είναι ο ανάδοχος του Οικονομικού Φόρουμ του Κατάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης