Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σήμα από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες: Έχουμε το μίνιμουμ των όπλων για αντεπίθεση

Σήμα από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες: Έχουμε το μίνιμουμ των όπλων για αντεπίθεση
Χρειαζόμαστε περισσότερα όπλα τονίζει ο Kirill Budanov επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας
Η Ουκρανία διαθέτει το μίνιμουμ των απαιτούμενων όπλων για να εξαπολύσει την αντεπίθεση κατά της Ρωσίας, η οποία αναμένεται σύντομα υποστηρίζει ο Kirill Budanov, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας.
«Έχουμε ήδη τα απαραίτητα ελάχιστα όπλα για την αντεπίθεση.
Μπορώ μόνο να πω ότι η αντεπίθεση θα ξεκινήσει στο εγγύς μέλλον» υποστήριξε μιλώντας στο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV o Budanov, τονίζοντας ότι ο ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να χρειάζεται μια σταθερή προμήθεια όπλων και πυρομαχικών για να συνεχίσει με επιτυχία τις επιχειρήσεις.
«Χρειάζονται περισσότερα όπλα.
Χρειάζονται μαχητικά.
Ελπίζω ότι η διεθνής κοινότητα είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ουκρανία» υπογράμμισε ο Budanov.
Το Κίεβο έχει εδώ και μήνες σχεδιάζει την επικείμενη αντεπίθεση του για την ανακατάληψη εδαφών που έχουν καταλάβει από τον Φεβρουάριο του 2022 οι ρωσικές δυνάμεις.
Αν και η αντεπίθεση αυτή αναμενόταν να αρχίσει εντός του Μαΐου, φαίνεται πως αναβάλλεται για αργότερα, μια και οι κυρίαρχες εκτιμήσεις των Δυτικών είναι ότι αυτή δεν πρόκειται να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για το Κίεβο
Πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν πως σε περίπτωση που αποτύχει η ουκρανική αντεπίθεση, τότε θα αυξηθεί η πίεση στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αποδεχόμενος εν πολλοίς τους όρους της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης