Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο στόχαστρο των αρχών η FinFisher για παροχή τεχνολογίας παρακολουθήσεων στην Τουρκία

Γερμανία: Στο στόχαστρο των αρχών η FinFisher για παροχή τεχνολογίας παρακολουθήσεων στην Τουρκία
Λογισμικό κατασκοπείας από τη Γερμανία στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίας
Σχετικά Άρθρα
Κατηγορίες εναντίον πρώην στελεχών της εταιρείας τεχνολογίας παρακολουθήσεων FinFisher απήγγειλε Γερμανός εισαγγελέας, με αντικείμενο την παράνομη προμήθεια λογισμικού κατασκοπείας προς τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
Σε ανακοίνωσή του σήμερα 22/5, εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Μονάχου είπε ότι το γραφείο διεξήγαγε μια «εκτεταμένη και περίπλοκη» έρευνα για την εταιρεία, σε 15 σημεία. Τέσσερις διευθυντές της είχαν παραβιάσει τους νόμους του εξωτερικού εμπορίου, σύμφωνα με την εισαγγελία, που τους κατονόμασε ως «G», «H», «T» και «D».
Η FinFisher, λένε οι εισαγγελείς, τον Ιανουάριο του 2015 προχώρησε σε επαφή για να προμηθεύσει με spyware την υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ), αξίας 5,04 εκατ. ευρώ, αλλά δεν έλαβε έγκριση εξαγωγής από τις γερμανικές αρχές. Στη συνέχεια, στελέχη της εταιρείας προσπάθησαν να αποκρύψουν τη συμφωνία μεταφέροντας την τεχνολογία μέσω άλλης εταιρείας που είχαν ιδρύσει στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.
Ο εισαγγελέας του Μονάχου άρχισε να ερευνά τη FinFisher το καλοκαίρι του 2019.
Το spyware είχε χρησιμοποιηθεί στην Τουρκία για να μολύνει τηλέφωνα επικριτών της κυβέρνησης, παρακολουθώντας κλήσεις, μηνύματα, φωτογραφίες και δεδομένα τοποθεσίας, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από την ομάδα ψηφιακών δικαιωμάτων Access Now.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης