Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Οι εργαζόμενοι μηνύουν την Finma για χαμένα bonus 400 εκατ. δολ. λόγω AT1

Credit Suisse: Οι εργαζόμενοι μηνύουν την Finma για χαμένα bonus 400 εκατ. δολ. λόγω AT1
Το προσωπικό της Credit Suisse ετοιμάζεται να μηνύσει την ελβετική χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή για μπόνους ύψους 400 εκατ. δολ. που ακυρώθηκαν
Σχετικά Άρθρα

Το προσωπικό της Credit Suisse ετοιμάζεται να μηνύσει την ελβετική χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή για μπόνους ύψους 400 εκατ. δολ. που ακυρώθηκαν μετά τη διάσωση από την UBS Group, ανέφεραν οι Financial Times τη Δευτέρα.
Οι Quinn Emanuel και Pallas, δικηγορικές εταιρείες που ήδη μηνύουν την ελβετική ρυθμιστική αρχή Finma για λογαριασμό επενδυτών που κατείχαν ομόλογα AT1, έχουν λάβει πολλαπλά αιτήματα από ανώτερα στελέχη της Credit Suisse να αναλάβουν νομική δράση για λογαριασμό τους, αναφέρει το δημοσίευμα.
Η Credit Suisse και η Finma αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ οι δικηγορικές εταιρείες Quinn Emanuel και Pallas δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.
Στο πλαίσιο της εξαγοράς τον Μάρτιο, η ελβετική ρυθμιστική αρχή αποφάσισε να καταστήσει περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια του χρέους Additional Tier 1 (AT1) της Credit Suisse άχρηστα.
Η συμφωνία ανέτρεψε μια μακροχρόνια πρακτική που έδινε προτεραιότητα στους ομολογιούχους έναντι των μετόχων σε μια ανάκτηση χρέους, προκαλώντας εκατοντάδες αγωγές.
Κατόπιν αυτού, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ελβετίας έδωσε εντολή στην Credit Suisse να ακυρώσει ή να μειώσει όλες τις εκκρεμείς πληρωμές μπόνους για τα τρία ανώτερα επίπεδα διοίκησης και να εξετάσει αν μπορούν να ανακτηθούν τα ήδη καταβληθέντα.
Σύμφωνα με την ελβετική τραπεζική νομοθεσία, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο μπορεί να επιβάλει μέτρα που σχετίζονται με τα μπόνους σε μια συστημικά σημαντική τράπεζα, εάν έλαβε κρατική ενίσχυση από ομοσπονδιακά κεφάλαια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης