Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Η μάχη για το Bakhmut συνεχίζεται – Είναι το επίκεντρο των συγκρούσεων

Ουκρανία: Η μάχη για το Bakhmut συνεχίζεται – Είναι το επίκεντρο των συγκρούσεων
Οι Ρώσοι εξακολουθούν να κάνουν επιθετικές ενέργειες στο Bakhmut αναφέρει ο ουκρανικός στρατός
Η μάχη για το Bakhmut συνεχίζεται υποστηρίζει ο ουκρανικός στρατός, τη στιγμή που οι Ρώσοι έχουν ανακοινώσει και επίσημα την απελευθέρωση της πόλης.
Οι Ουκρανοί, οι οποίοι παραδέχονται την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων μέσα στο Bakhmut, υποστηρίζουν πως έχουν περικυκλώσει μερικώς την πόλη καθώς και ότι διατηρούν ένα πολύ περιορισμένο τμήμα της.
«Στο Bakhmut ο εχθρός συνεχίζει να διεξάγει επιθετικές ενέργειες.
Οι μάχες για το Bakhmut συνεχίζονται» υποστηρίζει ο ουκρανικός στρατός, τονίζοντας ότι το προηγούμενο 24ωρο οι ρωσικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να ανακτήσουν τις θέσεις τους νότια του οικισμού Ivanivske.

Εκρήξεις σε Dnipro, Kharkiv και Zaporizhia

Εν τω μεταξύ, σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν σε όλη την ουκρανική επικράτεια σήμερα Δευτέρα 22/5 τα ξημερώματα, ενώ εκρήξεις αναφέρθηκαν σε Dnipro, Kharkiv και Zaporizhia.
Σε ανάρτηση του στο Telegram ο Serhiy Lysak, κυβερνήτης του Dnipro, υποστήριξε ότι «χάρη στην άμυνα μας, καταφέραμε να αντέξουμε την επίθεση».
Όπως είπε, οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να αναχαιτίσουν 15 drones και 4 πυραύλους cruise, αν και σημείωσε πως υπήρξαν και 8 τραυματίες, εκ των οποίων οι 3 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης