Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θλιβερό το προπαγανδιστικό σόου Zelensky στη σύνοδο των G7 – Οι ΗΠΑ μετατρέπουν τους συμμάχους σε υποτελείς

Θλιβερό το προπαγανδιστικό σόου Zelensky στη σύνοδο των G7 – Οι ΗΠΑ μετατρέπουν τους συμμάχους σε υποτελείς
Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, οι ΗΠΑ ακολουθούν μια ανοιχτά προστατευτική πολιτική με στόχο να μετατρέψουν τους εταίρους της G7 σε βιομηχανική αποικία και αποικία για τις πρώτες ύλες στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας
Σχετικά Άρθρα
Η συμμετοχή του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky στη συνάντηση της Ομάδας των G7 στη Χιροσίμα έκανε θλιβερό προπαγανδιστικό σόου και τα αποτελέσματά της δείχνουν ότι ο βασικός λόγος ύπαρξής της είναι η διεξαγωγή ενός «υβριδικού πολέμου» κατά της Ρωσίας, δήλωσε την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Η Ομάδα των G7 είναι κυριολεκτικά προσηλωμένη στη συνολική αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Με τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών έχει αναλάβει τις λειτουργίες ενός αρχηγείου για τον σχεδιασμό μέτρων κυρώσεων και άλλων στοιχείων ενός «υβριδικού πολέμου» κατά της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένου του προσδιορισμού του πεδίου και των όρων των δυτικών στρατιωτικών προμηθειών στο καθεστώς του Κιέβου.
Σήμερα, αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης του forum.
Και τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής μόνο το αποδεικνύουν», ανέφερε το υπουργείο.
«Έχοντας εμμονή με την επίδειξη των σχεδίων τους να επιβάλουν μια ‘’στρατηγική ήττα’’ στη Ρωσία, οι ηγέτες των χωρών της G7 έφεραν στη συνάντησή τους τον αρχηγό του καθεστώτος του Κιέβου, που ελέγχεται από αυτούς, και τελικά μετέτρεψαν τη σύνοδο της Χιροσίμα σε προπαγανδιστική εκπομπή».
Σύμφωνα με το υπουργείο, η Ουάσιγκτον, υποστηριζόμενη από το Λονδίνο, «αναγκάζει τους συμμάχους της να αλληλέγγυοι με τις αποφάσεις που τους είναι επιζήμιες».

Οι σύμμαχοι γίνονται υποτελείς

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «όχι μόνο επιμένουν ότι αυξάνουν τις ήδη τεράστιες στρατιωτικές δαπάνες για να πλημμυρίσουν το καθεστώς του Κιέβου με όπλα», αλλά μεταθέτουν την ευθύνη για τη στέγαση προσφύγων στις χώρες της ΕΕ, εθίζοντας τους στις προμήθειες φυσικού αερίου των ΗΠΑ, ακολουθώντας μια ανοιχτά προστατευτική πολιτική με στόχο να μετατρέψουν τους εταίρους της G7 σε βιομηχανική αποικία και αποικία πρώτων υλών στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, επισήμανε, προσθέτοντας ότι τα κράτη της ΕΕ «έχασαν εντελώς την αυτονομία τους, αναγνώρισαν την υπεροχή των Αγγλοσαξώνων.
Οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών έχουν παρεκκλίνει ολοκληρωτικά από τα συμφέροντα του δικού τους πληθυσμού», τόνισε το υπουργείο.
Το υπουργείο σημείωσε ότι ο μηχανισμός της πίεσης μέσω κυρώσεων που δημιουργήθηκε από την Ομάδα των Επτά έχει οδηγήσει στην παγκόσμια επισιτιστική και ενεργειακή κρίση.
Το ανώτατο όριο τιμών στις προμήθειες ρωσικού πετρελαίου σε τρίτες χώρες υπονομεύει τις αρχές της παγκόσμιας ελεύθερης αγοράς και τα εμπόδια της G7 στην πορεία των ρωσικών εξαγωγών τροφίμων είναι επιβλαβή για τις φτωχότερες χώρες.
Επιπλέον, τα πειράματα των G7 στη σφαίρα της ενεργειακής μετάβασης και της χρήσης πράσινων τεχνολογιών «εμποδίζουν την επίτευξη βιώσιμης ενεργειακής ισορροπίας μέχρι την αναξιοπιστία τους», πρόσθεσε το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης