Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lemaire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Τα καταστήματα λιανικής στη Γαλλία θα συνεχίσουν να μειώνουν τις τιμές

Lemaire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Τα καταστήματα λιανικής στη Γαλλία θα συνεχίσουν να μειώνουν τις τιμές
Οι τιμές των τροφίμων έχουν αντικαταστήσει την ενέργεια ως τον κύριο μοχλό του πληθωρισμού στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης
Τα καταστήματα λιανικής πώλησης στη Γαλλία θα παρατείνουν τις προσπάθειες να χρεώνουν το χαμηλότερο δυνατό ποσό για ορισμένα βασικά είδη διατροφής κατά τρεις μήνες, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός συνεχίζει να επιβαρύνει τα νοικοκυριά, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Bruno LeMaire.
Η τρίμηνη εκστρατεία, η οποία ανακοινώθηκε στις αρχές Μαρτίου και ονομάστηκε "αντιπληθωριστικό τρίμηνο", επρόκειτο να λήξει τον επόμενο μήνα.
Ο υπουργός είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα παραταθεί, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
"Διαρκεί μέχρι τις 15 Ιουνίου, προφανώς θα την παρατείνουμε κατά ένα ακόμη τρίμηνο, επειδή το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα δύσκολο και επειδή οι τιμές δεν θα πέσουν αμέσως, οι λιανοπωλητές πρέπει να δεσμευτούν για αυτό το καλοκαίρι: το έκαναν", δήλωσε στην εκπομπή Quelle Époque, στην τηλεόραση France 2.
Οι τιμές των τροφίμων έχουν αντικαταστήσει την ενέργεια ως τον κύριο μοχλό του πληθωρισμού στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.
Ο LeMaire δήλωσε ότι οι βιομηχανικοί παραγωγοί τροφίμων συμφώνησαν επίσης να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τα σούπερ μάρκετ αυτόν τον μήνα, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι τιμές για τους καταναλωτές, μετά από πιέσεις της κυβέρνησης.
Η εκστρατεία προβλεπόταν ότι θα προκαλούσε πλήγμα στα περιθώρια κέρδους των αλυσίδων σούπερ μάρκετ ύψους πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τους πρώτους τρεις μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης