Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jamie Dimon: Δεύτερη «άνοιξη» για τον διευθύνοντα της JP Morgan

Jamie Dimon: Δεύτερη «άνοιξη» για τον διευθύνοντα της JP Morgan
«Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι η JP Morgan υπό τον Jamie Dimon δεν μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να αξιοποιεί οικονομίες κλίμακας», δήλωσε ο Jason Goldberg, τραπεζικός αναλυτής στη Barclays.
Πέρυσι τέτοια εποχή, ο επικεφαλής της JP Morgan, Jamie Dimon, προετοιμαζόταν για την «Ημέρα των Επενδυτών» (investor day), κατά την οποία βρέθηκε σε μια σπάνια στιγμή αδυναμίας, με τους μετόχους να εκφράζουν την ανησυχία για τα επενδυτικά σχέδια της τράπεζας ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να επαναστατούν ενάντια στην αμοιβή του.
Πίσω στο παρόν, μακροβιότερος διευθύνων σύμβουλος της μεγάλης τράπεζας στη Wall Street αναμένεται να παρευρεθεί ενώπιον των μετόχων, με τις «μετοχές» του… ενισχυμένες.
Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα η αμοιβή του πήρε το πράσινο φως από το 90% των επενδυτών.

Διαμεσολάβηση

Ο Dimon ενήργησε ως ανεπίσημος πρεσβευτής της Wall Street στην Ουάσιγκτον για την αντιμετώπιση της πρόσφατης περιφερειακής τραπεζικής κρίσης, αλλά και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το ανώτατο όριο του χρέους.
Άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του 67χρονου, ο οποίος ευδοκιμεί κατά τη διάρκεια κρίσεων, θεωρούν πως τους τελευταίους μήνες βιώνει μια δεύτερη άνοιξη.
Και πράγματι, οι τελευταίοι 12 μήνες θα μπορούσαν να θεωρούνταν μία από τις καλύτερες περιόδους της σχεδόν 2ετούς θητείας του - αν δεν υπήρχαν οι επιζήμιες αποκαλύψεις από δύο αγωγές που σχετίζονται με τη σχέση της τράπεζας με τον Jeffrey Epstein.
Τώρα, καθώς ο Dimon ετοιμάζεται να απευθυνθεί στους μετόχους εκ νέου, πρέπει να τους πείσει ότι η τράπεζα –η μεγαλύτερη στις ΗΠΑ– έχει πολλά περιθώρια επέκτασης.
«Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι η JP Morgan δεν μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να αξιοποιεί οικονομίες κλίμακας», δήλωσε ο Jason Goldberg, τραπεζικός αναλυτής στη Barclays.
Line chart of % share price change showing JPMorgan shares have outperformed benchmarks in last 12 months
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης