Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oυκρανικό: Η Κίνα προσδοκά τη συνεργασία της Πολωνίας για τη διαμόρφωση μιας νέας αρχιτεκτονικής ασφάλειας

Oυκρανικό: Η Κίνα προσδοκά τη συνεργασία της Πολωνίας για τη διαμόρφωση μιας νέας αρχιτεκτονικής ασφάλειας
Παρουσίαση στη Βαρσοβία του κειμένου αρχών για την επίλυση της κρίσης στο Ουκρανικό - Σε αναζήτηση συμμαχιών η Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Μετά την κραταιά ρωσική νίκη στη «μάχη» του Bachmut, η Κίνα αναπτύσσει έντονη διπλωματική δραστηριότητα προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ειρήνευσης στην κρίση του Ουκρανικού.
Η Κίνα εκτιμά τον ρόλο της Πολωνίας ως γείτονα της Ουκρανίας και σημαντική χώρα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στις περιφερειακές υποθέσεις και είναι πρόθυμη να διατηρήσει την επικοινωνία με την Πολωνία για την πολιτική επίλυση της κρίσης της Ουκρανίας και να υποστηρίξει τη δημιουργία μιας ισορροπημένης και βιώσιμης ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας,
Ειδικός Αντιπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης για τις ευρασιατικές υποθέσεις,  Li Hui, επισήμανε στον υφυπουργό Εξωτερικών της Πολωνίας Wojciech Gerwel την Παρασκευή 19 Μαϊου 2023 στη Βαρσοβία.
Ο Li είπε ότι η κλιμάκωση και η παράταση της κρίσης στην Ουκρανία δεν είναι προς το συμφέρον κανενός μέρους.
Η θέση της Κίνας για την κρίση στην Ουκρανία υπήρξε συνεπής, υποστηρίζοντας την ειρήνη και τον διάλογο.
Με βάση το κείμενο θέσεων της Κίνας για την πολιτική επίλυση της κρίσης, η Κίνα είναι πρόθυμη να ενισχύσει τον διάλογο και την επικοινωνία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, να επεκτείνει περαιτέρω τη συναίνεση για την πολιτική επίλυση της κρίσης και να θέσει γερές βάσεις για κατάπαυση του πυρός και σταδιακή επίτευξη συναίνεσης.

Νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας - Πολιτική επίλυση του Ουκρανικού 

Η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στον σημαντικό ρόλο της Πολωνίας στις περιφερειακές υποθέσεις και είναι πρόθυμη να διατηρήσει την επικοινωνία με την Πολωνία όσον αφορά την πολιτική επίλυση του ζητήματος, επισήμανε ο Li, σημειώνοντας ότι η Κίνα υποστηρίζει τη δημιουργία μιας ισορροπημένης, αποτελεσματικής και βιώσιμης ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας, παρέχοντας διαρκή εγγυήσεις για την ειρήνη στην Ευρώπη.
Ο Li τόνισε ότι η Κίνα και η Πολωνία απολαμβάνουν μια παραδοσιακή φιλία και η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Πολωνία για να ανυψώνει συνεχώς τους διμερείς δεσμούς σε νέα ύψη, βασισμένοι στον αμοιβαίο σεβασμό, την ισότητα και τη συνεργασία που κερδίζει.
Ο Gerwel είπε ότι η Πολωνία τηρεί με συνέπεια την αρχή της μίας Κίνας και είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Κίνα για να σημειώσει σημαντική πρόοδο στις διμερείς σχέσεις.
Η Πολωνία εκτιμά ιδιαίτερα τον εποικοδομητικό ρόλο της Κίνας ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις διεθνείς υποθέσεις και προσβλέπει στη συνεχιζόμενη θετική επιρροή της Κίνας στο ζήτημα της Ουκρανίας, προωθώντας τη χαλάρωση και την αποκλιμάκωση των τρεχουσών εντάσεων και την επίτευξη ειρήνης σε πρώιμο χρονικό διάστημα .
Photo: China's Ministry of Foreign Affairs
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης