Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: «Ακραίες» οι θέσεις των Ρεπουμπλικάνων - Να κάνουν υποχωρήσεις για να αποφύγουμε την χρεκοπία

Biden:  «Ακραίες» οι θέσεις των Ρεπουμπλικάνων - Να κάνουν υποχωρήσεις για να αποφύγουμε την χρεκοπία
Υποχωρήσεις από τους Ρεπουμπλικάνους ζήτησε ο Βiden ξεκινώντας από την Ιαπωνία
Σχετικά Άρθρα
Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη προγραμματισμένη τηλεφωνική συνομιλία του με τον ηγέτη των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία John McCarthy, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών και να εκλείψει ο κίνδυνος μιας στάσης πληρωμών των ΗΠΑ, με καταστροφικές επιπτώσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden δήλωσε οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να μετακινηθούν από τις «ακραίες θέσεις» τους, προειδοποιώντας ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία για την αποτροπή μιας καταστροφικής χρεοκοπίας αποκλειστικά μόνο με τους δικούς τους όρους.
«Ήρθε η ώρα για τους Ρεπουμπλικάνους να αποδεχθούν ότι δεν υπάρχει διακομματική συμφωνία που πρέπει να γίνει αποκλειστικά, αποκλειστικά, με τους κομματικούς τους όρους», δήλωσε ο Biden πριν αναχωρήσει από τη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής της G7.
Όπως μεταδίδει το AP, ο Biden τόνισε ότι έκανε ότι του αναλογούσε για να αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους, ώστε η κυβέρνηση των ΗΠΑ να συνεχίσει να πληρώνει τους λογαριασμούς της.
«Τώρα είναι ώρα η άλλη πλευρά να μετακινηθεί από την ακραία θέση της», είπε.
Η βασική θέση των Ρεπουμπλικάνων για να συναινέσουν στην αύξηση του ορίου χρέους είναι να μπει πλαφόν και να μειωθούν οι ομοσπονδιακές δαπάνες του 2024, μέσω της μείωσης των αμυντικών δαπανών ή των περικοπών στα κοινωνικά προγράμματα, όρους τους οποίους τελικά δεν δέχτηκε ο Λευκός Οίκος.
Οι Δημοκρατικοί από την άλλη πλευρά έχουν πιέσει για να συμπεριληφθεί στις συνομιλίες η μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα, όρο που έχουν απορρίψει οι Ρεπουμπλικάνοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης