Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαιώνει: Ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση του Bakhmut

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαιώνει: Ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση του Bakhmut
Διαφωνούν οι Ουκρανοί, λένε ότι ελέγχουν τμήμα της πόλης
Σχετικά Άρθρα
Παρά τους ισχυρισμούς των Ουκρανών ότι οι δυνάμεις τους εξακολουθούν να ελέγχουν τμήμα του Bakhmut, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε και επίσημα ότι η πόλη είναι στα χέρια των Ρώσων στρατιωτών.
Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε ότι η ρωσική αεροπορία και το ρωσικό πυροβολικό εξακολουθούν να βάλλουν κατά ουκρανικών δυνάμεων στο Bakhmut.
«Στην τακτική κατεύθυνση του Bakhmut, ως αποτέλεσμα των επιθετικών ενεργειών της Wagner και με την υποστήριξη του πυροβολικού και της αεροπορίας της νότιας Ομάδας Δύναμης, η απελευθέρωση του Bakhmut ολοκληρώθηκε.
Την προηγούμενη ημέρα, η αεροπορία πραγματοποίησε έξι εξόδους στο Bakhmut.
Το πυροβολικό ολοκλήρωσε 69 αποστολές πυρών» υπογράμμισε ο Igor Konashenkov, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Τι λένε οι Ουκρανοί

Πάντως, η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Hanna Maliar υποστηρίζει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει μερικώς την πόλη του Bakhmut και ότι εξακολουθούν να ελέγχουν τμήμα της.
«Οι δυνάμεις μας έχουν καταλάβει την πόλη, έχουν περικυκλώσει την μισή και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να καταστρέψουμε τον εχθρό.
Επομένως ο εχθρός πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο τμήμα της πόλης που ελέγχει» ανέφερε σε μήνυμά της στο Telegram η Maliar, τονίζοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να υπερασπίζονται τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και τις υποδομές στο Bakhmut.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης