Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανές - Γεωργία: Μπλόκο στην πρόεδρο Zurabishvili από τον εθνικό αερομεταφορέα – Απαγόρευση επιβίβασης

Πρωτοφανές - Γεωργία: Μπλόκο στην πρόεδρο Zurabishvili από τον εθνικό αερομεταφορέα – Απαγόρευση επιβίβασης
Αιτία οι δηλώσεις της Προέδρου της Γεωργίας ότι θα μποϊκοτάρει την εταιρεία γιατί άρχισε πτήσεις στη Ρωσία
Στην απόφαση να απαγορεύσει την επιβίβαση της Προέδρου της Γεωργίας Salome Zurabishvili στα αεροπλάνα της εταιρείας προχώρησε η Georgian Airlines, η οποία αποτελεί και τον εθνικό αερομεταφορέα της Γεωργίας.
Αιτία για αυτήν την πρωτοφανή απόφαση ήταν οι δηλώσεις της Zurabishvili ότι θα μποϊκοτάρει την εταιρεία διότι άρχισε εκ νέου τις πτήσεις της προς τη Ρωσία, μετά το διάταγμα του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin να άρει την 4ετή απαγόρευση απευθείας πτήσεων με την Γεωργία και να χαλαρώσει τους όρους για την έκδοση βίζα σε όσους Γεωργιανούς ταξιδεύουν προς τη Ρωσία.
Η πρόεδρος Zurabishvili απηύθυνε έκκληση στις αρχές της Γεωργίας να αποτρέψουν τη ρωσική πρωτοβουλία, ένα αίτημα που εκείνες αγνόησαν.

Η αντίδραση

Σε δηλώσεις του ο Tamaz Gaiashvili, ιδρυτής της ιδιωτικής εταιρείας Georgian Airways, υποστήριξε ότι η Πρόεδρος είναι πλέον persona non grata και ότι θα της απαγορεύσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της εταιρείας, μέχρι να ζητήσει «συγνώμη από τον λαό της Γεωργίας».
«Η κα.Salome ανακοίνωσε μποϊκοτάζ της εθνικής αεροπορικής εταιρείας.
Την κηρύσσουμε persona non grata.
Μέχρι να ζητήσει συγνώμη από το γεωργιανό λαό, δεν θα την αφήσουμε να επιβιβαστεί» υποστήριξε ο πρόεδρος της Georgian Airways, ο οποίος κατηγόρησε την Πρόεδρο ότι δεν υποστήριξε ποτέ την αεροπορική εταιρεία.
Υπενθυμίζεται πως οι σχέσεις Ρωσίας – Γεωργίας είναι τεταμένες ύστερα από τη στρατιωτική ρωσική επέμβαση το 2008 στις επαρχίες της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, οι οποίες έκτοτε έχουν κηρυχθεί ανεξάρτητες.
Στις επαρχίες αυτές βρίσκονται χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης