Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Η Κίνα η μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας – Sunak: Να κερδίσει η Ουκρανία

Μ. Βρετανία: Η Κίνα η μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας – Sunak: Να κερδίσει η Ουκρανία
Ο Βρετανός πρωθυπουργός καλωσόρισε τη στάση των ΗΠΑ για την αποστολή F16 στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Ως τη μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας χαρακτήρισε την Κίνα ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου στη Σύνοδο Κορυφής της G7 στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας.
Ο Shunak υποστήριξε ότι πρέπει να αποτραπεί η Κίνα από το να χρησιμοποιήσει τον οικονομικό εξαναγκασμό για να παρεμβαίνει στις κυρίαρχες υποθέσεις άλλων κρατών, υποστηρίζοντας πως η Κίνα αυξάνει την αυταρχικότητα της τόσο στο εσωτερικό της όσο και στο εξωτερικό.
Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε πως το Κίεβο πρέπει να κερδίσει και να διασφαλίσει μια δίκαιη ειρήνη που θα διαρκέσει, ενώ υποστήριξε πως η G7 συμφώνησε να δώσει περισσότερα όπλα και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Καλωσορίζει τη στάση των ΗΠΑ για τα F-16

Επιπλέον, ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστήριξε πως καλωσορίζει την απόφαση των ΗΠΑ να επιτρέψουν στους Συμμάχους να στείλουν στην Ουκρανία μαχητικά F-16.
Σημειώνεται πως η Μ. Βρετανία δεν διαθέτει μαχητικά αεροσκάφη F-16 σε αντίθεση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όπως είναι η Δανία και η Ολλανδία.
Όσα κράτη διαθέτουν F-16 είναι υποχρεωμένα να λάβουν την έγκριση από τις ΗΠΑ έτσι ώστε αυτά να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τρίτα κράτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης