Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνοδος G7: Συνάντηση Biden - Zelenksy στην σκιά της κατάληψης του Bakhmut από τους Wagner

Σύνοδος G7: Συνάντηση Biden - Zelenksy στην σκιά της κατάληψης του Bakhmut από τους Wagner
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden «ανυπομονούσε» όπως είχε πει να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky,
Συνάντηση των προέδρων Joe Biden - Volodymyr Zelensky ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το πρωί (ώρα Ελλάδος, τις 14.00 τοπική ώρα) στη σύνοδο της G7 στη Χιροσίμα
Ο πρόεδρος Biden «θα συνεχίσει να υπενθυμίζει τη σθεναρή και αποφασιστική στήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία», τόνισε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Νωρίτερα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Jake Sullivan, είπε ότι ο Biden «ανυπομονεί» να ξαναμιλήσει με τον Zelensky σε αυτήν την κατ’ ιδίαν συνάντηση, αφού άνοιξε τον δρόμο για τις παραδόσεις, μελλοντικά, μαχητικών αεροσκαφών στο Κίεβο..
Αμέσως μετά την αιφνιδιαστική άφιξή του στη Χιροσίμα, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε αλλεπάλληλες επαφές με τους ηγέτες της G7, όπως με τον Βρετανό πρωθυπουργό Rishi Sunak και τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, αλλά και με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Naredra Modi.
Η συνάντηση των δύο ηγετών γίνεται στη σκιά της στρατηγικής σημασίας νίκη που πέτυχε η Ρωσία το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, καθώς ο επικεφαλής των Wagner Yevgeni Prigozhin, ανακοίνωσε στις 12:00 την πλήρη κατάληψη της πόλης Bakhmut (Artemovsk), που αποτέλεσε το θέατρο σκληρών και αιματηρών μαχών. 
Σύμφωνα με τον Prigozhin, οι δυνάμεις των Wagner έχουν αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του Bakhmut, της πόλης που έχει τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας για τη σφοδρότητα των μαχών και την πολύμηνη διάρκειά τους.
Οι μάχες του Bakhmut διήρκεσαν 224 μέρες και στους στρατιωτικούς αναλυτές θύμισαν τις μάχες στο Στάλινγκραντ.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης