Τελευταία Νέα
Διεθνή

Michel: ΕΕ και G7 θα συνεχίσουν τα «πλήγματα» σε κάθε τομέα της ρωσικής οικονομίας

Michel: ΕΕ και G7 θα συνεχίσουν τα «πλήγματα» σε κάθε τομέα της ρωσικής οικονομίας
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel δήλωσε στον Zelensky ότι η ΕΕ και η G7 θα συνεχίσουν να πλήττουν τη ρωσική οικονομία - Απροθυμία του Κιέβου για ειρηνευτικές συνομιλίες...
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, σε συνάντηση με τον Vladimir Zelensky στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στην Ιαπωνία το Σάββατο 20 Μαϊου 2023, υποσχέθηκε ότι η ΕΕ, μαζί με την G7, θα συνεχίσουν να «χτυπούν» τη ρωσική οικονομία, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του.
«Η ΕΕ θα συνεργαστεί με τους εταίρους της G7 για να πλήξει κάθε τομέα της ρωσικής οικονομίας», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Τόνισε ότι η ΕΕ υποστηρίζει τη «πρόταση ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων» του Zelensky και σκοπεύει να «συντονίσει πλήρως τα περαιτέρω βήματα με τις χώρες της ΕΕ».
Νωρίτερα, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von del Leyen , δήλωσε στη σύνοδο κορυφής της G7 ότι η ΕΕ αντιτίθεται σε κάθε ισότιμη ειρηνευτική συνομιλία για την Ουκρανία.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις, αλλά το Κίεβο έχει επιβάλει σχετική νομοθετική απαγόρευση.
Ο Zelensky είχε δηλώσει προηγουμένως στη G20 ότι “δεν θα υπάρξει Minsk-3.»
Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Dmitry Peskov είπε στο RIA Novosti ότι τέτοια λόγια "επιβεβαιώνουν απόλυτα" τη θέση περί απροθυμίας του Κιέβου για διαπραγμάτευση.
Η Δύση καλεί συνεχώς η Ρωσική Ομοσπονδία να διαπραγματευτεί , για την οποία η Μόσχα δείχνει ετοιμότητα, αλλά ταυτόχρονα, η Δύση αγνοεί τις συνεχείς αρνήσεις του Κιέβου να διαπραγματευτεί
.Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya δήλωσε σε συνέντευξη στο RIA Novosti ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να εξετάσει τις προτάσεις του Κιέβουδιευθέτηση, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της ρωσικής πλευράς και την κατάσταση «επί τόπου», αλλά το ουκρανικό καθεστώς δεν ενδιαφέρεται για αυτό.
Νωρίτερα, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τη μετάβαση της κατάστασης στην Ουκρανία σε μια ειρηνική πορεία, η απόλυτη προτεραιότητα για τη Ρωσία είναι να επιτύχει τους στόχους της ειδικής επιχείρησης, αυτή τη στιγμή αυτό είναι δυνατό μόνο με στρατιωτικά μέσα.
Πρόσθεσαν ότι η Ρωσική Ομοσπονδία εκτιμά ιδιαίτερα τις προσπάθειες όλων των χωρών που προσπαθούν να φέρουν τη λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία σε ειρηνική κατεύθυνση, αλλά μέχρι στιγμής αυτό είναι αδύνατο. Όπως σημειώνεται στο Κρεμλίνο, αυτό μπορεί να καταστεί δυνατό, υπό τον όρο ότι ληφθούν υπόψη η de facto κατάσταση και οι νέες πραγματικότητες, όλες οι απαιτήσεις της Μόσχας είναι γνωστές.
Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει επίσης πει πολλές φορές ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει την πίεση κυρώσεων που άρχισε να ασκεί η Δύση στη Ρωσία πριν από αρκετά χρόνια και συνεχίζει να αυξάνεται.
Η Μόσχα σημείωσε ότι η Δύση δεν έχει το θάρρος να αναγνωρίσει την αποτυχία των κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Στις ίδιες τις δυτικές χώρες έχουν ακουστεί πολλές φορές απόψεις ότι οι αντιρωσικές κυρώσεις είναι αναποτελεσματικές.

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει δηλώσει προηγουμένως ότι η πολιτική περιορισμού και αποδυνάμωσης της Ρωσίας είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη Δύση και οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο βασικός στόχος της Δύσης είναι να επιδεινώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης