Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το φιλόδοξο σχέδιο - Οι Ουκρανοί θέλουν να διασχίσουν τον Δνείπερο και να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia

Το φιλόδοξο σχέδιο - Οι Ουκρανοί θέλουν να διασχίσουν τον Δνείπερο και  να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia
Πυρετώδεις προετοιμασίες των Ουκρανών και ασκήσεις για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο
Σχετικά Άρθρα
Οι Ουκρανοί συνέχισαν τις προεργασίες για τη διέλευση του Δνείπερου με στόχο την κατάληψη του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhia μεταξύ Σεπτεμβρίου 2022 και Απριλίου 2023, δήλωσε στο Tass ο πρόεδρος του κινήματος Είμαστε με τη Ρωσία» We Stand With Russia, Vladimir Rogov.
«Έχω πληροφορίες για δεκάδες εκπαιδευτικές αποστολές που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Απριλίου.
Από όσο γνωρίζω, πραγματοποιήθηκαν στον άνω Δνείπερο στην πόλη Zaporizhia, προς την πάνω πλευρά του σταθμού.

Προετοιμασίες για το δύσκολο εγχείρημα

«Εδώ ασκήθηκαν περνώντας στην αριστερή όχθη», είπε, σχολιάζοντας ένα άρθρο της Washington Post που έλεγε ότι «οι μονάδες επίθεσης της Ουκρανίας εκπαιδεύονται δύο φορές την εβδομάδα σε επιχειρήσεις προκειμένου να διασχίσουν τον Δνείπερο τόσο με βάρκα όσο και χρησιμοποιώντας μια πλωτή γέφυρα».
«Ο στόχος των ασκήσεων είναι να διασχίσουν τον Δνείπερο, να δημιουργήσουν ένα οχυρό και να καταλάβουν μια μεγάλη βιομηχανική εγκατάσταση, η οποία σίγουρα αναφέρεται στον πυρηνικό σταθμό.
Είναι μέρος της σχεδιαζόμενης αντεπίθεσής τους», επεσήμανε ο Rogov.
Ο ίδιος πιστεύει ότι εάν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αποτύχουν τελικά να πραγματοποιήσουν μια πλήρους κλίμακας επίθεση στην περιοχή θα μπορούσαν να περιοριστούν στην κατάληψη του σταθμού χαρακτηρίζοντάς τη ως μεγάλη επιτυχία.

0.jpg
Μάχες στο ποτάμι

Εξάλλου η  απόβαση και η κατάληψη του καθορισμένου προγεφυρώματος είναι μεταξύ των εργασιών για τις οποίες προετοιμάζονται οι στρατιώτες της μεραρχίας ποταμού ως μέρος των δυνάμεων της Βόρειας Επιχειρησιακής Ζώνης των Ουκρανών.
Σύμφωνα με τον Διοικητή των Μικτών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αντιστράτηγο Serhii Nayev, ο πόλεμος με τη Ρωσία ανάγκασε τις δυνάμεις του «να αναθεωρήσουν την οργάνωση της αντίστασης στις ενέργειες των δυνάμεων εισβολής».
Ειδικότερα, σε εκείνες τις περιοχές της χώρας όπου υπάρχει εκτεταμένο δίκτυο ποταμών, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας στρατιωτικών στολίσκων.
1_40.jpg
«Η ανάγκη δημιουργίας ενός στρατιωτικού στολίσκου στον Δνείπερο τον Μάρτιο του 2022 υποδείχθηκε από εχθρικές ενέργειες εκ μέρους της Λευκορωσίας, η οποία υποστηρίζει ανεπίσημα τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.
Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο Λευκορωσικός στρατός έχει στη διάθεσή του 19 πλοία του στρατιωτικού τμήματος ποταμού στο Pinsk και μια βάση στο Loyew, που είναι ακριβώς στα σύνορα μαζί μας», δήλωσε ο Nayev.
2_67.jpg
Το τμήμα ποταμών της Ουκρανίας είναι οπλισμένο με σκάφη που μπορούν να μεταφέρουν και να εκκενώσουν προσωπικό, να εκτελέσουν επιχειρήσεις συνοδείας, φρουράς, περιπολίας και αναγνώρισης.
Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ παρέδωσαν στην Ουκρανία περιπολικά σκάφη για τη φιλόδοξη αλλά εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση που σχεδιάζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης