Τελευταία Νέα
Διεθνή

G7 προς Κίνα: Πιέστε τη Ρωσία να αποσυρθεί άμεσα και χωρίς όρους από την Ουκρανία

G7 προς Κίνα: Πιέστε τη Ρωσία να αποσυρθεί άμεσα και χωρίς όρους από την Ουκρανία
Ενθαρρύνουμε την Κίνα να υποστηρίξει μια συνολική, δίκαιη και διαρκή ειρήνη που θα βασίζεται στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση των G7
Οι G7 καλούν την Κίνα να ασκήσει πίεση στη Ρωσία, ώστε να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία, σύμφωνα με δήλωση που εγκρίθηκε στη σύνοδο κορυφής στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.
«Καλούμε την Κίνα να ασκήσει πίεση στη Ρωσία, ώστε να σταματήσει τη στρατιωτική της επίθεση και να αποσύρει αμέσως, πλήρως και άνευ όρων τα στρατεύματά της από την Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση των G7.
«Ενθαρρύνουμε την Κίνα να υποστηρίξει μια συνολική, δίκαιη και διαρκή ειρήνη που θα βασίζεται στην εδαφική ακεραιότητα και στις αρχές και τους σκοπούς του Χάρτη του ΟΗΕ, μεταξύ άλλων μέσω του άμεσου διαλόγου της με την Ουκρανία», σημειώνουν οι ηγέτες των G7.
Επίσης, επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν την υποστήριξη στην Ουκρανία.

Δέσμευση για στήριξη στην Ουκρανία

«Δεσμευόμαστε να εντείνουμε τη διπλωματική, οικονομική, ανθρωπιστική και στρατιωτική μας υποστήριξη προς την Ουκρανία, να αυξήσουμε το κόστος για τη Ρωσία και όσους στηρίζουν τις πολεμικές της προσπάθειες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Επιβεβαιώνουμε την ακλόνητη υποστήριξή μας προς την Ουκρανία για όσο χρόνο χρειάζεται για να επιτευχθεί μια συνολική, δίκαιη και διαρκής ειρήνη», πρόσθεσαν οι ηγέτες των G7.
Την Παρασκευή (19/5), οι ηγέτες των G7 ενέκριναν ειδική δήλωση για την Ουκρανία, διευκρινίζοντας τη θέση τους για το θέμα, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Η Ιαπωνία ασκεί την προεδρία των G7 το 2023.
Η σύνοδος κορυφής, που πραγματοποιείται στη Χιροσίμα ολοκληρώνεται στις 21 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης