Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική προειδοποίηση Ρωσίας σε ΕΕ: Οπλίζετε τον Zelensky, σας... «πληρώνει» με ραδιενέργεια - Αυξήθηκε η ακτινοβολία στην Πολωνία

Δραματική προειδοποίηση Ρωσίας σε ΕΕ: Οπλίζετε τον Zelensky, σας... «πληρώνει» με ραδιενέργεια - Αυξήθηκε η ακτινοβολία στην Πολωνία
Ραδιενεργό σύννεφο από την Ουκρανία κατευθύνεται στη Δυτική Ευρώπη, ενημερώνει ο Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και επισημαίνει την αύξηση της ραδιενέργειας πάνω από την Πολωνία
Τον κώδωνα του κινδύνου για την Ευρώπη κρούει υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος όσον αφορά τα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου που παραδίδει η Δύση στην Ουκρανία, καθώς αποβαίνουν μπούμεραγκ γιατί ήδη παρατηρείται ραδιενεργό σύννεφο να κινείται προς την Δυτική Ευρώπη.
Στις 19 Μαΐου, ο Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Nikolai Patrushev πραγματοποίησε συνάντηση στη Δημοκρατία της Κόμι, όπου με Ρώσους αξιωματούχους συζήτησαν για την ενίσχυση της αντιτρομοκρατικής ασφάλειας στην περιοχή.
Στην ομιλία του, ο Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας υπενθύμισε ότι το καθεστώς του Κιέβου έχει διαπράξει και διαπράττει τρομοκρατικές ενέργειες με την υποστήριξη δυτικών χωρών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα εγκλήματα που διέπραξαν Ουκρανοί σαμποτέρ στη Ρωσία σχεδιάστηκαν και συντονίστηκαν από τις ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή, οι χώρες του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να εξοπλίζουν το καθεστώς του Κιέβου, μεταξύ άλλων με όπλα, επικίνδυνα για την ίδια τη Δύση.
Η Ουάσιγκτον άσκησε πίεση στους δορυφόρους της και διασφάλισε την προμήθεια πυρομαχικών με απεμπλουτισμένο ουράνιο στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.
Ο Patrushev προειδοποίησε ότι η προμήθεια αυτών των πυρομαχικών θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια καταστροφή για την Ευρώπη παρόμοια με τους βομβαρδισμούς της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

Καταστροφή οπλισμού και υλικού από τους Ρώσους στο έδαφος της Ουκρανίας

Στην ομιλία του, ο Patrushev επιβεβαίωσε ότι τα πρόσφατα ρωσικά χτυπήματα στο Khmelnitsky κατέστρεψαν το επικίνδυνο φορτίο στην ουκρανική αποθήκη.
«Η καταστροφή τους οδήγησε στο γεγονός ότι το ραδιενεργό σύννεφο κατευθύνθηκε προς τη δυτική Ευρώπη.
Και μια αύξηση της ακτινοβολίας έχει ήδη καταγραφεί στην Πολωνία», είπε ο Patrushev.
Ο Patrushev υπενθύμισε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν και ήδη χρησιμοποιούν χημικά και βιολογικά όπλα, συμπεριλαμβανομένου του εδάφους της Ουκρανίας.
«Αυτό είναι – αμερικανική βοήθεια και δημοκρατία», συνόψισε ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έφτασε στην Ιαπωνία στη Χιροσίμα για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των G7, μεταξύ άλλων για να υπερασπιστεί τις «κοινές δημοκρατικές αξίες τους».
Ο Patrushev υπενθύμισε τη «βοήθεια» των ΗΠΑ σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας τον Αύγουστο του 1945, όταν βομβάρδισαν με ατομική βόμβα τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, προκαλώντας καταστροφικές συνέπειες και το θάνατο ενός τεράστιου αριθμού αμάχων, χωρίς καμία στρατιωτική ανάγκη, μια καταστροφή για την οποία «δεν ζήτησαν συγγνώμη.
Και δεν πρόκειται να απολογηθούν για αυτό που έκαναν, γιατί διαβεβαιώνουν τους Ιάπωνες ότι η Σοβιετική Ένωση χρησιμοποίησε ατομικά όπλα εναντίον τους, όχι οι ΗΠΑ», δήλωσε ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Παρά τη σταθερά αυξανόμενη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, οι στόχοι της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία σίγουρα θα επιτευχθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης