Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα G7 σε Ρωσία: Φύγετε τώρα και χωρίς όρους από την Ουκρανία - Θα τη στηρίξουμε μέχρι τέλους

Μήνυμα G7 σε Ρωσία: Φύγετε τώρα και χωρίς όρους από την Ουκρανία - Θα τη στηρίξουμε μέχρι τέλους
Παρών στη Σύνοδο Κορυφής και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky
Σχετικά Άρθρα
Σαφές μήνυμα στη Ρωσία να αποσύρει άμεσα, πλήρως και άνευ όρων τις στρατιωτικές της δυνάμεις από την Ουκρανία στέλνουν οι ηγέτες των κρατών – μελών της G7 που συνέρχονται από σήμερα Παρασκευή 19/5 στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας, υποστηρίζοντας πως η υποστήριξη τους προς το Κίεβο θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.
Παρών στη Σύνοδο Κορυφής της G7 θα είναι και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.

Σαφής στήριξη

«Η Ρωσία πρέπει να αποσύρει άμεσα, πλήρως και άνευ όρων τα στρατεύματα και τον στρατιωτικό εξοπλισμό τους από όλο το διεθνώς αναγνωρισμένο έδαφος της Ουκρανίας.
Μια δίκαιη ειρήνη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την πλήρη και άνευ όρων αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων και του εξοπλισμού τους, και αυτό πρέπει να περιλαμβάνεται σε κάθε έκκληση για ειρήνη» αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν της G7, στο οποίο υπογραμμίζεται πως «η υποστήριξη μας για την Ουκρανία δεν πρόκειται να καμφθεί».
Σε αυτό το πλαίσιο επισημαίνουν πως δεσμεύονται να παράσχουν στην Ουκρανία την οικονομική και δημοσιονομική υποστήριξη που χρειάζεται για το 2023 και τις αρχές του 2024.

Νέες κυρώσεις

«Είμαστε μαζί απέναντι στον παράνομο, αδικαιολόγητο και απρόκλητο επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας» τονίζει η G7, η οποία αναφέρει πως θα επιβάλλει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας με απώτερο στόχο να πληγεί «η στρατιωτική μηχανή» του Putin.
Πληροφορίες από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS αναφέρουν πως η G7 συμφώνησε να διατηρήσει «παγωμένα» τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας που είναι στη δικαιοδοσία τους, μέχρι η Μόσχα να συμφωνήσει να αποζημιώσει την Ουκρανία για τις ζημιές που της έχει προκαλέσει.
Παράλληλα επισημαίνουν πως θα λάβουν μέτρα για να περιορίσουν τη χρήση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος από τη Ρωσία, για να περιορίσουν το εμπόριο διαμαντιών αλλά και τις εξαγωγές βιομηχανικού εξοπλισμού και τεχνολογιών από τη Ρωσία.
Επιπλέον, καλούν τρίτες χώρες να σταματήσουν να στηρίζουν υλικοτεχνικά τη Ρωσία σε κάθε τομέα που μπορεί να σχετίζεται με τις πολεμικές της επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης