Διεθνή

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας από τη Βρετανία – Αφορούν 86 ιδιώτες και επιχειρήσεις

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας από τη Βρετανία – Αφορούν 86 ιδιώτες και επιχειρήσεις
Πρόκειται για άτομα και επιχειρήσεις που συνδέονται με την ικανότητα της Ρωσίας να διεξάγει τον πόλεμο αναφέρει η Μ. Βρετανία
Σχετικά Άρθρα
Νέο κύμα κυρώσεων κατά 86 Ρώσων ιδιωτών και ρωσικών επιχειρήσεων ανακοίνωσε η Μ. Βρετανία, αναφέροντας πως η στόχευση της αφορά πρόσωπα και οντότητες που συνδέονται με την ικανότητα της Ρωσίας να χρηματοδοτεί και να διεξάγει τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Σε σχετική ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, αναφέρεται πως οι κυρώσεις αφορούν πρόσωπα και επιχειρήσεις που συνδέονται με τους τομείς της ενέργειας, των μετάλλων, της άμυνας, των μεταφορών και των χρηματοοικονομικών της Ρωσίας σε μια προσπάθεια να ενταθούν οι πιέσεις στα έσοδα του προέδρου Putin και στις προσπάθειες του να χρησιμοποιήσει αυτούς τους τομείς για να υποστηρίξει τη στρατιωτική του μηχανή.
Υπενθυμίζεται πως ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Shunak είχε ανακοινώσει νέες απαγορεύσεις στην εισαγωγή ρωσικών διαμαντιών και μετάλλων.

Οι κυρώσεις

Όσον αφορά τις νέες κυρώσεις αυτές αφορούν μεταξύ άλλων, «σκιώδη» πρόσωπα και επιχειρήσεις που συνδέονται – όπως αναφέρεται – με την «κλοπή» και τη μεταπώληση ουκρανικών σιτηρών ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται και μεγάλες ρωσικές ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά όπλων και ενέργειας.
Επίσης, κυρώσεις επιβάλλονται σε 9 εταιρείες που συνδέονται με τη Rosatom, οι οποίες παράγουν προηγμένα υλικά και τεχνολογικά υλικά, συμπεριλαμβανομένων των λέιζερ.
Σύμφωνα με το βρετανικό ΥΠΕΞ, τα κυρίαρχα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας που βρίσκονται υπό την βρετανική δικαιοδοσία θα παραμείνουν «παγωμένα» έως ότου η Ρωσία συμφωνήσει να πληρώσει για τη ζημιά που έχει προκαλέσει στην Ουκρανία.

Ο Putin πρέπει να πληρώσει

«Ο Putin και οι υποστηρικτές του πρέπει – και θα – να πληρώσουν το τίμημα για την παράνομη εισβολή του στην Ουκρανία.
Για αυτό μέσω των σημερινών νέων κυρώσεων αυξάνουμε την οικονομική πίεση στον Putin – καθιστώντας του πιο δύσκολο να διεξάγει τον παράνομο πόλεμο του και να προκαλέσει ανείπωτα βάσανα σε αθώους Ουκρανούς.
Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε αυτή την πίεση και να πατάσσουμε όλες τις αναδυόμενες μορφές καταστρατήγησης μέχρι να επικρατήσει η Ουκρανία και να εξασφαλιστεί η ειρήνη.
Η υποστήριξή μας προς την Ουκρανία είναι, και θα παραμείνει, αποφασιστική για όσο διάστημα χρειαστεί» αναφέρει ο Βρετανός ΥΠΕΞ, James Cleverly.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης