Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασία: Ο ιαπωνικός Nikkei επέστρεψε στα υψηλά της εποχής της «φούσκας» του 1990

Ασία: Ο ιαπωνικός Nikkei επέστρεψε στα υψηλά της εποχής της «φούσκας» του 1990
Ο δείκτης αναφοράς Nikkei 225 εκτοξεύθηκε έως τις 30.924,57 μονάδες
Ράλι στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 1990, την εποχή της "φούσκας"  στην Ιαπωνία, σημειώνει ο δείκτης αναφοράς των ιαπωνικών μετοχών, ωθούμενος από τα ισχυρά κέρδη έως την οικονομία που δείχνει σημάδια αναζωογόνησης και την αισιοδοξία για τη συμφωνία σχετικά με το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ.
Ο δείκτης αναφοράς Nikkei 225 εκτοξεύθηκε έως τις 30.924,57 μονάδες πριν κλείσει την ημέρα με άνοδο 0,77% στις 30.808,35 μονάδες, για έβδομη συνεχόμενη κερδοφόρα συνεδρίαση.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, διεύρυνε την άνοδό του έως και τις 2.171,37 μονάδες, προτού κλείσει με ήπια άνοδο 0,18% στις 2.161,69 μονάδες.

Ανάκαμψη στην κατανάλωση

Το ράλι των ιαπωνικών μετοχών τροφοδοτήθηκε από μια συνολικά πολύ ισχυρή περίοδο κερδών, από το γεν που υποστηρίζεται από τις απόψεις ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα διατηρήσει τα κίνητρα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και από μια οικονομία που αρχίζει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης της κατανάλωσης μετά την covid.
Οι ξένες αγορές χάρη στις αυξημένες επενδύσεις του Warren Buffett και η πίεση για καλύτερη εταιρική διακυβέρνηση από το Χρηματιστήριο του Τόκιο έδωσαν πρόσθετη ώθηση.

Συμφωνία στις ΗΠΑ για το χρέος

Η τελική ώθηση του Nikkei προς το υψηλότερο επίπεδο 33 ετών αντλήθηκε από την αυξανόμενη αισιοδοξία ότι οι ΗΠΑ μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία για το ανώτατο όριο χρέους και να αποτρέψουν μια καταστροφική χρεοκοπία.
"Τα μακροπρόθεσμα θεμελιώδη μεγέθη μπορεί να έχουν αρχίσει να αλλάζουν στην Ιαπωνία και οι ξένοι επενδυτές δεν θέλουν να χάσουν αυτή την ευκαιρία", δήλωσε ο Masayuki Kichikawa, επικεφαλής μακροοικονομικός στρατηγικός αναλυτής της Sumitomo Mitsui DS Asset Management.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης