Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Η Ουγγαρία στηρίζει τα σχέδια για ειρήνευση στην Ουκρανία – Κρίσιμο το πρώτο βήμα

Orban: Η Ουγγαρία στηρίζει τα σχέδια για ειρήνευση στην Ουκρανία – Κρίσιμο το πρώτο βήμα
Το πρώτο βήμα είναι κρίσιμης σημασίας, διότι εάν δεν γίνει, θα είναι αδύνατο να επιτευχθεί ειρήνη, είπε ο Orban
Η Ουγγαρία θα υποστηρίξει οποιαδήποτε ειρηνευτικά σχέδια και πρωτοβουλίες για την Ουκρανία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διευθέτηση της συνεχιζόμενης ένοπλης σύγκρουσης στη χώρα αυτή, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Viktor Orban.
«Κανείς δεν ξέρει ποιο ειρηνευτικό σχέδιο θα πετύχει, επομένως η Ουγγαρία υποστηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες και είναι έτοιμη να βοηθήσει όσους αναζητούν ειρήνη, είτε ως μεσολαβήτρια είτε ως πλατφόρμα για διαπραγματεύσεις κατάπαυσης του πυρός», δήλωσε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Κρίσιμο το πρώτο βήμα

Το πρώτο βήμα είναι κρίσιμης σημασίας, διότι εάν δεν γίνει, θα είναι αδύνατο να επιτευχθεί ειρήνη, είπε ο Orban στο περιθώριο της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της Κεντρώας Δημοκρατικής Διεθνούς (CDI) που πραγματοποιήθηκε στο Μπλεντ της Σλοβενίας.
Ο Orban είναι αντιπρόεδρος του CDI, μιας μεγάλης ένωσης Χριστιανοδημοκρατικών πολιτικών κομμάτων.
Η ουγγρική κυβέρνηση είχε προηγουμένως υποστηρίξει τις ειρηνευτικές προτάσεις της Κίνας που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο, καθώς και την ειρηνευτική αποστολή του Βατικανού, στην οποία ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε μετά την επίσκεψή του στη Βουδαπέστη στα τέλη Απριλίου.
Επιπλέον, υπάρχει η ειρηνευτική πρωτοβουλία που προτείνεται από μια σειρά αφρικανικών χωρών, οι εκπρόσωποι των οποίων έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να επισκεφθούν τη Μόσχα και το Κίεβο τις επόμενες ημέρες.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Σλοβενία, ο Orban σημείωσε επίσης ότι η Ουγγαρία έχει διαφορετική οπτική για την ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία σε σύγκριση με άλλες χώρες, καθώς λαμβάνει χώρα σε ένα γειτονικό κράτος και στην Υπερκαρπαθία ζουν Ούγγροι, πολλοί από τους οποίους έχουν πεθάνει στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης