Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ίσχυρή άνοδος στη Wall, αχτίδα ελπίδας για συμφωνία στο όριο ανώτατου χρέους – Στο +0,94% ο S&P 500, o Dow +1,51%

Ίσχυρή άνοδος στη Wall, αχτίδα ελπίδας για συμφωνία στο όριο ανώτατου χρέους – Στο +0,94% ο S&P 500, o Dow +1,51%
«Ναι μεν, αλλά» οι επενδυτές στην αμερικανική χρηματαγορά...
Ισχυρή άνοδος κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη 18 Μαΐου, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο τι θα κάνει η Federal Reserve σε ό,τι αφορά τη συνέχιση της νομισματικής σύσφιξης, αλλά και στο πώς θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ορίου για το ανώτατο χρέος.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο +0,34%, στις 33.535 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε αύξηση +0,94%, στις 4.198 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +1,51%, στις 12.688 μονάδες
φδσαφσδασδφασφδασδφα.JPG
Στο ταμπλό, οι μετοχές της Cisco σημείωσαν αύξηση 1,2% μετά την αναφορά περί μείωσης των παραγγελιών για το τρίμηνο.
Ο κολοσσός Walmart έτρεξε με 1,3% χάρη στα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα τα οποία ανακοίνωσε.
Η εταιρεία ξεπέρασε τις προβλέψεις της Wall Street τόσο για τα κέρδη ανά μετοχή όσο και για τα έσοδα κατά το πρώτο τρίμηνο ενώ αύξησε τις προσδοκίες της για την απόδοση ολόκληρου του έτους.

Το κλίμα διατηρείται υπό έλεγχο καθώς τα τελευταία οικονομικά στοιχεία υπονοούν πως η οικονομία των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα ανθεκτική.
Όπως είπε η πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Lorie Logan, τα τελευταία στοιχεία δεν συνηγορούν υπέρ της παύσης των επιτοκιακών αυξήσεων – ό,τι και αν αποφασίσει η Fed στις 14 Ιουνίου.
«Μετά την αύξηση του εύρους στόχου για το επιτόκιο ομοσπονδιακών κεφαλαίων σε καθεμία από τις τελευταίες 10 συνεδριάσεις της FOMC, έχουμε σημειώσει κάποια πρόοδο», είπε η Logan σε τραπεζίτες στο Σαν Αντόνιο.
Ο πρόεδρος της αμερικανικής βουλής Kevin McCarthy δήλωσε ότι το σώμα αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να εξετάσει μια συμφωνία για το ομοσπονδιακό όριο χρέους, στην πιο θετική του στάση ως τώρα αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την αποφυγή χρεοκοπίας στις ΗΠΑ.
Οι διαπραγματευτές, είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη, βρίσκονται σε «πολύ καλύτερο σημείο» τώρα. «Μια συμφωνία θα μπορούσε να θεωρηθεί ορατή», είπε.
Ο McCarthy εξήγησε ότι οι πέντε διαπραγματευτές από τις δύο πλευρές εξακολουθούν να συζητούν το μέγεθος της περικοπής δαπανών, όπως και το μέγεθος ή τη διάρκεια αύξησης ή αναστολής του ανώτατου ορίου χρέους, μεταδίδει το Bloomberg.

Στα μάκρο, υποχώρησαν κατά 22.000 οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας καθώς μειώθηκαν στις 242.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 13/5, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.
bfm173E.jpg
Ο μέσος όρος των αρχικών αξιώσεων 4 εβδομάδων παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2021.
Επιπλέον, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις υποχώρησαν κάτω από τα 1,8 εκατομμύρια για πρώτη φορά από την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.
bfmF85A.jpg
Παράλληλα, πτωτικά κινήθηκε ο κορυφαίος οικονομικός δείκτης LEI του Conference Board στις ΗΠΑ, αντίθετα με τις προσδοκίες των αναλυτών…, υποχωρώντας κατά 0,6% τον Απρίλιο (σε μηνιαία βάση).
Η μεγαλύτερη θετική συμβολή στον κορυφαίο δείκτη ήταν οι τιμές των μετοχών, στο 0,16.
Ο μεγαλύτερος αρνητικός παράγοντας ήταν οι προσδοκίες των καταναλωτών, στο -0,26
Αυτή είναι η 13η συνεχόμενη μηνιαία πτώση του LEI (και ο 14ος μήνας του 16) - το μεγαλύτερο σερί μειώσεων από τη «Lehman» (22 συνεχείς μήνες πτώσης από τον Ιούνιο του 2007 έως τον Απρίλιο του 2008).

Επίσης, οι μεταπωλήσεις κατοικιών κινήθηκαν χαμηλότερα για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Απρίλιο, με τις τιμές να αυξάνονται στις μισές περίπου περιοχές των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 2,4% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,4 εκατομμυρίων μονάδων τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR).
Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τα 4,5 εκατομμύρια που ανέμεναν οι αναλυτές.
Εν τω μεταξύ, η μέση τιμή πώλησης τον Μάρτιο υποχώρησε 1,7% στα 388.800 δολάρια τον Απρίλιο.

Άνοδος στις αγορές, αισιοδοξία για το χρέος των ΗΠΑ


To κύμα αισιοδοξίας για επικείμενη συμφωνία στο όριο του χρέους των ΗΠΑ έφτασε και στις ευρωπαϊκές αγορές.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 1,3%, στις 16.163 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,25%, στις 7.742 μονάδες.
Στις 7.446 μονάδες με άνοδο 0,64% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο με κέρδη 0,14% στις 27.235 μονάδες
σδφασδφασδαφ.JPG
Στο ταμπλό, στον εταιρικό τομέα, η μετοχή της BT Group σημείωσε πτώση 8%, αφού ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε σχέδια για την περικοπή 40.000 έως 55.000 θέσεων εργασίας έως το τέλος της δεκαετίας, στο πλαίσιο των σχεδίων για τη μείωση του κόστους.
Η μετοχή της Burberry σημείωσε πτώση 6,6% με τους επενδυτές να αποκομίζουν κέρδη, ακόμη και αφού η πολυτελής μάρκα μόδας ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων και των πωλήσεων για το σύνολο του έτους, καθώς η Κίνα ανακάμπτει.
Η μετοχή έχει κερδίσει 16% μέχρι στιγμής φέτος.
Η μετοχή της Deutsche Bank σημείωσε άνοδο 0,7% αφού η γερμανική τράπεζα συμφώνησε να καταβάλει 75 εκατ. δολάρια για τον διακανονισμό αγωγής από γυναίκες που λένε ότι κακοποιήθηκαν από τον εκλιπόντα χρηματοδότη Jeffrey Epstein και κατηγόρησαν την τράπεζα ότι τον διευκόλυνε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης