Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία εκλογές 28/5 - Σε απόγνωση για ψήφους ο Kilicdaroglu - Απειλεί με απέλαση 10 εκατ. πρόσφυγες

Τουρκία εκλογές 28/5 - Σε απόγνωση για ψήφους ο Kilicdaroglu - Απειλεί με απέλαση 10 εκατ. πρόσφυγες
Τα ρέστα του παίζει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στις 28/5
Σχετικά Άρθρα
Τα ρέστα του παίζει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Kemal Kilicdaroglu, ο οποίος σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη διαφαινόμενη ήττα του από τον Rejep Tayip Erdogan στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 28ης Μαΐου, υπόσχεται ότι εάν εκλεγεί στην προεδρία, θα απελάσει και τα 10 εκατομμύρια πρόσφυγες που εκτιμάται ότι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία.
«Εάν εκλεγώ, θα στείλω πίσω όλους τους πρόσφυγες» υποστήριξε ο Kilicdaroglu.
«Εάν μείνει στην εξουσία ο Erdogan, πάνω από 10 εκατομμύρια πρόσφυγες θα μπουν στην Τουρκία.
Εάν μείνει, το δολάριο θα εκτοξευθεί σε 30 λίρες (σ.σ. η ισοτιμία είναι 19,7 λίρες το δολάριο)» υποστήριξε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο οποίος εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του Erdogan, κατηγορώντας τον για ψέματα και νοθεία στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και υποστηρίζοντας πως έχει ήδη στείλει καταγγελίες στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Τουρκίας.

Καμία σχέση με ΡΚΚ και FETO

Ο Kilicdaroglu απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο τις κατηγορίες του Erdogan ότι έχει σχέσεις με τους Κούρδους του ΡΚΚ αλλά και με την οργάνωση FETΟ που κατηγορείται ότι αυτή ήταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.
«Μιλάω ανοιχτά σε όλους τους πολίτες.
Δεν έχω κάτσει δίπλα σε τρομοκρατικές οργανώσεις και δεν θα καθίσω ποτέ στο ίδιο τραπέζι μαζί τους.
Θα εργαστώ για το καλό της χώρας» τόνισε ο Kilicdaroglu, αναφέροντας πως η κάλπη της 14ης Μαΐου είναι «πίσω μας».
«Στις 28 Μαΐου θα έχουμε μια πολύ κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για το έθνος μας, καθώς ο λαός θα πρέπει για πρώτη φορά στην ιστορία να κάνει μια επιλογή μεταξύ δύο υποψηφίων και δύο διαφορετικών κοσμοθεωριών» υποστήριξε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.

Έκκληση για συμμετοχή

Επιπλέον, ο Kilicdaroglu κάλεσε τους Τούρκους να συμμετάσχουν και πάλι μαζικά στις κάλπες, τονίζοντας ότι αυτήν την φορά η καταμέτρηση και ο έλεγχος των ψήφων σε κάθε εκλογικό κέντρο θα πρέπει να γίνεται όχι από έναν αλλά από πέντε παρατηρητές της αντειπολίτευσης.
Υπενθυμίζεται πως στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 14/5 ο Erdogan επικράτησε με 49,51% έναντι 44,88% του Kılıçdaroglu.
Δεδομένου ότι κανείς δεν πήρε πάνω από το 50% των ψήφων, οι δύο διεκδικητές της τουρκικής προεδρίας θα αναμετρηθούν εκ νέου στις 28 Μαΐου.
Όσον αφορά τη συμμετοχή των Τούρκων στις εκλογές αυτή κινήθηκε σε επίπεδα 88% με 89%, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι δεν θα είναι μικρότερη η συμμετοχή στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης