Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό επίθεση το Κίεβο - Ουκρανία: Καταρρίψαμε 29 από τους 30 ρωσικούς πυραύλους

Υπό επίθεση το Κίεβο - Ουκρανία: Καταρρίψαμε 29 από τους 30 ρωσικούς πυραύλους
Σειρήνες αεράμυνας έχουν ηχήσει σε όλη την Ουκρανία
(upd) Εκρήξεις στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας καταγράφηκαν νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 18/5 το πρωί από μια νέα μαζική πυραυλική επίθεση της Ρωσίας – η ένατη μέσα σε λίγες ημέρες – με Ουκρανούς αξιωματούχους υποστηρίζουν ότι η επίθεση αυτή δεν έχει προηγούμενο σε ένταση.

Δεν έχει προηγούμενο

«Η επίθεση δεν έχει προηγούμενο σε δύναμη, ένταση» ανέφερε σε μήνυμά της στο Telegram η περιφερειακή διοίκηση της πόλης του Κιέβου.
Σύμφωνα με την περιφερειακή διοίκηση της πόλης, η νέα αυτή επίθεση έγινε «από στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS, Tu-160 από την περιοχή της Κασπίας, πιθανότατα από πυραύλους cruise τύπου X-101/555».
«Μετά την εκτόξευση των ρουκετών, ο εχθρός ανέπτυξε τα αναγνωριστικά drones του πάνω από την πρωτεύουσα» υποστήριξε η περιφερειακή διοίκηση του Κιέβου.
Επρόκειτο για την 9η επίθεση σε ένα μήνα.

Καταρρίψαμε 29 από τους 30 πυραύλους

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, η αντιαεροπορική τους άμυνα κατέρριψε τους 29 από τους 30 πυραύλους που εκτόξευσε η Ρωσία, αλλά ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά την κατάρριψη πυραύλου στην πόλη της Οδησσού, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.
«Ολοι ο στόχοι πάνω από το Κίεβο καταρρίφθηκαν»,υποστήριξε ο στρατηγός Valeriy Zaluzhny.

Εκρήξεις και πυρκαγιές

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι υπήρξαν εκρήξεις στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας.
«Πτώσεις συντριμμιών αναφέρθηκαν στη συνοικία Darnytskyi του Κιέβου.
Τα στοιχεία για τα θύματα και τις ζημιές τελούν υπό επαλήθευση», ανέφερε μέσω Telegram ο Serhiy Popko, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, προσθέτοντας πως «δουλεύει» η αντιαεροπορική άμυνα.
Αλλά και ο δήμαρχος του Κιέβου Vitali Klitschko έκανε λόγο για πυρκαγιά λόγω πτώσης συντριμμιών και για έκρηξη στη συνοικία Desnyansky.
Από τις επιθέσεις αυτές δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματίες.
Ωστόσο, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά την κατάρριψη πυραύλου στην Οδησσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης