Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία το ξεκαθαρίζει: Δεν θα συμμετάσχουμε σε έναν συνασπισμό μαχητικών αεροσκαφών για την Ουκρανία

Η Γερμανία το ξεκαθαρίζει: Δεν θα συμμετάσχουμε σε έναν συνασπισμό μαχητικών αεροσκαφών για την Ουκρανία
Tο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Ολλανδία για τη δημιουργία ενός διεθνούς συνασπισμού που θα βοηθήσει την Ουκρανία να αποκτήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τους συμμάχους της
Η Γερμανία δεν έχει μαχητικά και άλλες δυνατότητες που απαιτούνται για να είναι μέρος ενός συνασπισμού για την προμήθεια αεροσκαφών στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius.
«Δεν μπορούμε να παίξουμε ενεργό ρόλο σε αυτή τη συμμαχία, αυτόν τον συνασπισμό γιατί δεν έχουμε εκπαιδευτικές δυνατότητες, τεχνογνωσία ή αεροσκάφη», είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Bρετανό ομόλογό του Ben Wallace στο Βερολίνο.
Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Ρέικιαβικ αυτή την εβδομάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Ολλανδία για τη δημιουργία ενός διεθνούς συνασπισμού που θα βοηθήσει την Ουκρανία να αποκτήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τους συμμάχους της.
Το Βερολίνο, η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο είχαν προηγουμένως αρνηθεί να προμηθεύσουν τα δικά τους μαχητικά αεροσκάφη στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης